9.8 C
De Bilt

Eerste voucher voor een regenton uitgereikt door wethouder Van Essen

Losser – Gisteren heeft wethouder Jaimi van Essen persoonlijk een voucher uitgereikt aan een van de eerste aanmelders van de Greune Deal Regentonnen bij de Welkoop in Losser. Bij deze actie krijgen de eerste 100 inwoners die zich aanmelden een voucher t.w.v. 50 euro voor een regenton. Deze actie liep meteen al zo goed, dat de gemeente het aantal vouchers heeft verdubbeld. Inmiddels zijn alle vouchers vergeven.

Korting op aanschaf regenton

Op dinsdagmiddag reikte wethouder Jaimi van Essen bij de Welkoop in Losser de eerste tegoedbon ter waarde van 50 euro uit aan een inwoner van de gemeente. Daarmee kan zij met korting een regenton aanschaffen en ervoor zorgen dat het regenwater vanaf het dak niet meer in het vuilwater riool terechtkomt. Met deze Greune Deal geeft de gemeente Losser uitvoering aan de motie die de gemeenteraad heeft ingediend om het gebruik van regentonnen te stimuleren.

100 vouchers

Inwoners konden zich aanmelden voor een van de 100 kortingsbonnen, te besteden aan een regenton bij de Welkoop Losser, Hubo Losser, of Morsink hobby en dier. Meteen bij de bekendmaking van deze actie ontving de gemeente veel enthousiaste reacties en de aanvragen bleven binnen komen. Daartoe heeft de gemeente besloten middelen beschikbaar te stellen om meer vouchers uit te reiken. Wethouder van Essen: “Wij vinden het belangrijk om hemelwater te bergen op piekmomenten, zodat de riolen niet overstromen.

Water voor droge periodes

Dat water kan weer gebruikt worden voor de droge periodes, bijvoorbeeld voor bewatering van groen en het in stand houden van het grondwaterpeil. De gemeente probeert regenwater al zoveel mogelijk te scheiden van vuil rioolwater, bijvoorbeeld door bij het vervangen van rioleringen een gescheiden rioolstelsel aan te leggen.

Meer regenwater opvangen en vasthouden

Gebieden worden ingericht zodat regenwater kan worden opgevangen en zo lang mogelijk vastgehouden. Blijkbaar vinden onze inwoners dat eveneens belangrijk, gezien het aantal reacties. Dat willen we dan ook zoveel mogelijk belonen. Ik ben erg blij dat we het aantal vouchers konden verdubbelen, zodat meer mensen het regenwater kunnen bergen. Zo zorgen we samen met onze inwoners voor een klimaatbestendiger Losser.”

Laat je inspireren

Inmiddels zijn alle vouchers vergeven. De mensen die in aanmerking komen voor de tweede lichting ontvangen in de loop van de week een bericht van de gemeente. Wie geen tegoedbon heeft kunnen bemachtigen, maar wel een bijdragen wil leveren aan klimaatadaptatie, kan zich laten inspireren op de website www.groenblauwtwente.nl en meteen aan de slag in eigen tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio