5 C
De Bilt

Energiefonds voor verduurzamen van bedrijven en maatschappelijke organisaties verlengd

Tubbergen Bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen dankzij het Tubbergse Energiefonds een voordelige lening krijgen voor het nemen van verduurzamingsmaatregelen. Denk hierbij aan het isoleren en het plaatsen van zonnepanelen, HR+++glas of LED-verlichting. Vanwege de huidige energieprijzen en de aangescherpte wet- en regelgeving is de verwachting dat de belangstelling voor het Energiefonds toeneemt. De gemeente Tubbergen heeft daarom besloten het Tubbergse Energiefonds voort te zetten.

Gemeente Tubbergen wil de gevolgen van klimaatverandering beperken. Het college draagt daarom actief bij aan het stimuleren van lokale initiatieven die gericht zijn op het beperken van het totale energieverbruik en duurzame energieopwekking. Mede daarom is op 1 april 2019 het Duurzaamheidsfonds Tubbergen opgezet. Aangezien het beschikbare budget van het fonds nog niet volledig is benut, zet de gemeente het duurzaamheidsfonds voort.

Wethouder Martin Oude Avenhuis is enthousiast over het voortzetten van het duurzaamheidsfonds: “Het Tubbergse Energiefonds helpt organisaties met een voordelige lening. Het is een laagdrempelige werkwijze om ondernemers te stimuleren om energie te besparen of duurzaam op te wekken. Het fonds heeft een toegevoegde waarde op de bestaande financieringsmogelijkheden en draagt wat ons betreft substantieel bij aan onze energieopgave.”

Eigenaarschap

Het beheer van het fonds is in handen van Energiefondsen Nederland (Twenteco B.V.). Het fonds levert een bijdrage aan het stimuleren van energieopwekking, energiebesparing en draagt bij aan de bewustwording rondom duurzaamheid.

Na een scan op de landelijke financieringsmogelijkheden, blijkt dat er vooral behoefte is aan een fonds dat gericht is op:

  • organisaties die kleine bedragen tussen €5.000 en €50.000 euro willen lenen;
  • organisaties die niet kunnen voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening bij een bank of geld bij een van de andere fondsen te lenen, zoals bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties, agrariërs of kleine MKB-bedrijven,
  • organisaties die het lastig vinden om hun weg te vinden in het woud van financieringsmogelijkheden maar die wel bereid zijn ook een stukje financiering zelf te organiseren. Dus ook een fonds dat advies en begeleiding biedt en meedenkt in de mogelijkheden,
  • een eenvoudige en snelle procedure omtrent het aanvragen, ontvangen en afhandelen van de lening.

Tubbergse Energiefonds voor ondernemers en maatschappelijke organisaties

Naast bedrijven en instellingen kunnen ook maatschappelijke organisaties gebruik maken van het energiefonds. Maatschappelijke organisaties krijgen een aanvullende korting op de rente. Lees meer over het Tubbergens Energiefonds op www.energiefondstwente.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio