11.6 C
De Bilt
zaterdag, 30 september 2023

Enschedeërs kunnen dit weekend op de Buurtcamping Boswinkel plaza voor het eerst hun tentje opzetten

Enschede – Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. De Buurtcamping landt vanwege succes deze zomer opnieuw in Enschede en dit jaar in twee (stads)parken. De Buurtcamping wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Enschede West bij Boswinkel plaza. Je kunt van 25 tot 27 augustus je tentje opzetten en samen genieten van allerlei activiteiten en gezelligheid.

Wat is de Buurtcamping? 

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen. Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw.

Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen. Een deel van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping.

Buurtcamping Boswinkel plaza Enschede – wat is er allemaal te doen?

De Buurtcamping Boswinkel plaza is een gemoedelijke camping waar de buurtbewoners van Enschede West elkaar beter kunnen leren kennen. Op de camping is van alles te doen waaronder allerlei activiteiten zoals een waterpretplek, wedstrijden, knutselclub, workshops en een Kinderdisco, de speeltuin en nog veel meer.

De organisatie over hun Buurtcamping: ‘Iedereen uit de buurt is welkom, van jong tot oud, gezinnen met kinderen tot alleenstaanden. De camping is laagdrempelig opgezet, zodat ook degene die gewoonlijk niet op vakantie gaan (om wat voor reden dan ook) ook eventjes op vakantie kunnen gaan.’

Kampeerplek reserveren?

25 – 27 augustus Boswinkel plaza: https://debuurtcamping.nl/campings/enschede-west/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio