9.6 C
De Bilt

Enschede Fietsstad en Week van de Amateurkunst dagen Enschede uit

Van 4 t/m 12 juni vindt de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats in Enschede. Samen met Enschede Fietsstad dagen zij heel Enschede uit: breng tijdens de WAK een creatieve ode aan fietsen in en om Enschede! Die week kunnen Enschedeërs optredens bekijken, workshops volgen en exposities bezoeken. Deelnemers aan de actie krijgen een podium via de socialmediakanalen van Enschede Fietsstad én maken kans om een waardebon voor het theater te winnen. Wethouders Jurgen van Houdt (Mobiliteit) en Jeroen Diepemaat (Cultuur) kiezen op 13 juni de winnaar.

Enschede Fietsstad

Schilderen, zingen, muziek maken, tekenen, dansen, boetseren, fotograferen, toneelspelen: iedereen met een creatieve hobby wordt uitgedaagd om mee te doen. Zowel in groeps- of verenigingsverband als individueel mogen Enschedeërs hun ‘ode aan fietsen’ brengen. Zing bijvoorbeeld een vrolijk fietslied op de F35, schilder een artistiek werk van fietsen, maak een bijzondere foto van fietsen in Enschede, dans een choreografie die geïnspireerd is op fietsen, schrijf een fiets-gedicht of… bedenk iets heel anders! Alle creaties worden gedeeld via Enschede Fietsstad, zodat de creatievelingen hun werk aan heel Enschede kunnen laten zien. 

Hoe werkt het?

  1. Maak een creatieve ode aan fietsen. De vorm staat vrij.
  2. Maak een foto of filmpje van de creatie. Dat kan zowel individueel als met een groep of vereniging.
  3. Deel de creatie op een openbaar socialmedia-account (Facebook, Instagram, Twitter of TikTok) met #EnschedeFietsstadWAK
  4. Geen openbaar account? Mailen mag ook: naar info@enschedefietsstad.nl o.v.v. WAK
  5. Enschede Fietsstad deelt alle ingezonden creaties via Instagram en Facebook en tagt (indien mogelijk) de persoon of vereniging daarbij.

Wethouders kiezen winnaar

Op maandag 13 juni komen wethouders Jurgen van Houdt en Jeroen Diepemaat samen om de winnaar te kiezen. De winnaar krijgt een bon voor besteding aan theater of cultuur in Enschede naar keuze. Een individuele inzending krijgt een waardebon t.w.v. €25,-. Een groepsinzending krijgt een waardebon t.w.v. €75,-. Daarnaast krijgt de winnaar extra aandacht via de kanalen van Enschede Fietsstad en WAK.

Meer informatie

Op www.enschedefietsstad.nl staat meer informatie en de deelnemersvoorwaarden van de actie. Op www.wakenschede.nl staat meer informatie over de WAK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio