5 C
De Bilt

Enschede geeft informatieavond over aardgasvrij wonen

Enschede – Geef uw mening over de Transitievisie Warmte op 27 mei van 19.30 tot 21.00 tijdens de digitale informatiebijeenkomst. In het Klimaatakkoord staat beschreven dat woningen en bedrijven voor 2050 aardgasvrij moeten zijn. Elke gemeente heeft de opgave gekregen om in een ‘Transitievisie Warmte’ te beschrijven hoe dit gaat gebeuren.

Transitievisie Enschede

Ook Enschede is bezig met het opstellen van zo’n transitievisie. In deze visie wordt het beste alternatief voor aardgas per wijk beschreven en wordt er een planning gemaakt voor het aardgasvrij maken van de stad. De Transitievisie Warmte maakt de gemeente Enschede samen met woningcorporaties, Enexis (de beheerder van gas- en elektriciteitsleidingen), En natuurlijk (de beheerder van het warmtenet) en de lokale energiecoöperatie Enschede Energie. Ook worden de ideeën met de wijkraden en het midden- en kleinbedrijf (MKB) Twente besproken.

Inwoners kunnen hun mening geven

Inwoners van Enschede krijgen nu ook de kans mee te denken. In oktober vorig jaar is er al een startbijeenkomst met inwoners gehouden. Hier zijn de belangrijkste uitgangspunten verzameld die inwoners zien bij het stoppen met het gebruik van aardgas. Tijdens de tweede informatieavond worden vanuit de gemeente de eerste ideeën over de Transitievisie Warmte toegelicht, waar de aanwezigen vervolgens hun mening over kunnen geven.

Aanmelden

Wilt u de digitale informatiebijeenkomst op 27 mei van 19.30 tot 21.00 bijwonen? Meld u zich dan aan via www.enschede.nl/aardgasvrij of mail naar aardgasvrij@enschede.nl. U ontvangt dan via een e-mail de link naar de digitale bijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio