17.6 C
De Bilt

Enschede gekozen als gaststad van het LPB congres 2023

Enschede is door het Landelijk Platform Buurt- en wijkgericht werken (LPB) gekozen als gaststad voor het congres in 2023. De stad heeft op het gebied van samenlevingsgericht werken een lange en indrukwekkende historie. De pionierende stad heeft met haar bidbook ‘Zoek de Grens Op’ de organisatie weten te overtuigen dat zij de aangewezen partij is om andere steden te inspireren met hun manier werken. Enschede neemt het stokje over van Eindhoven, die dit jaar de gaststad was. Enschede was ook in 2006 al gaststad van het congres.

Volgend jaar november komen zo’n 350-400 wijkambtenaren en wijkwerkers uit heel Nederland naar Enschede om te horen en zien hoe in Enschede stadsdelen, wijken, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en buurten samenwerken.

“Enschede is trots om te laten zien hoe zij samenwerkt met de samenleving en haar partners voor een bruisende en leefbare stad. Het organiseren van de LPB-dagen 2023 biedt een mooie kans om aan iedereen te laten zien waar we de afgelopen jaren samen met succes aan hebben gewerkt. En welke lessen we geleerd hebben. ‘Enschede is niet ver, maar Enschede is verder’”, aldus Niels van den Berg, wethouder Participatie.

Het thema voor 2023 is ‘Enschede zoekt de grens op’ met 3 thema’s

  • Mens en kennis in Enschede; menselijke maat én grenzen stellen
  • Enschede de creatieve stad; handig combineren en grenzen vervagen
  • Uniek in Enschede; verleggen van grenzen

Enschede gaststad maakt gastheerschap bekend met video

Tijdens het LPB congres in Eindhoven nam de Enschedese wethouder Niels van den Berg vandaag de sleutel over van zijn Eindhovense collega Mieke Verhees, wethouder Wonen, Wijken, Ruimte en Dienstverlening. Vlak voor dit moment had de stad haar gastheerschap via een video bekendgemaakt. Klik hier voor de video

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio