15.9 C
De Bilt

Gemeente Enschede dringt aan op naleving van de corona-maatregelen

Enschede – Vorige week werden door het kabinet voorzichtig een aantal versoepelingen op de corona-maatregelen doorgevoerd. Meest in het oog springend daarbij was de openstelling van de horeca-terrassen en de extra ruimte voor winkelbezoek. Tegelijk werd aangegeven dat verdere versoepeling zou afhangen van het dalen van het aantal ziekenhuisopnamen en de besmettingscijfers. Daarvan is op dit moment nog geen sprake.

Besmettingscijfers rond Enschede gestegen

Integendeel, de besmettingscijfers in Twente zijn de afgelopen weken gestegen in plaats van gedaald. Terwijl de mensen in de zorg extra diensten draaien en vakantieroosters worden aangepast, groeit het aantal mensen van wie een onderzoek of behandeling moet worden uitgesteld. De gemeente Enschede doet dan ook een dringend beroep op iedereen, inwoners, ondernemers en bezoekers, om de komende tijd extra alert te zijn op het voorkomen van besmettingen.

Voorkomen dat versoepelingen teruggedraaid worden

”Willen we voorkomen dat versoepeling van de maatregelen moet worden uitgesteld, of misschien zelf voor een deel moet worden teruggedraaid, dan is het belangrijk dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid oppakt”, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede. “Corona wordt niet minder als we de randen van wat wel of niet mag blijven opzoeken. Vaccineren gaat ons helpen, maar het echte effect merken we pas over enkele weken. Tot die tijd moeten we zorgen dat we besmettingen voorkomen door drukte te mijden en afstand te houden. Dat geldt niet alleen op straat, op de markt, bij terrassen en in winkels, maar ook op het werk en in huis.”

Nog beter aan de regels houden noodzakelijk

“Thuis bezoek ontvangen is beperkt tot twee personen. Dat is moeilijk, vooral op feestelijke of droevige momenten, maar wel nodig om het virus de baas te worden. Laten we ons de komende weken nog beter aan de regels houden waardoor het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen gaat dalen. Laten we zoveel mogelijk gebruik maken van de test- en vaccinatiemogelijkheden die er zijn. Laten we elkaar helpen om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan en staan waar we willen. Weer gewoon te kunnen doen wat een jaar geleden nog heel gewoon was. Laten we zorgen dat we zo snel mogelijk van alle beperkende maatregelen afkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio