14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Ook in Enter stijging besmettingen door uitbraak op basisschool

Burgemeester Tigchelaar doet een dringend beroep op de inwoners van Enter om zich extra goed aan de coronaregels te houden. Het coronavirus verspreidt zich op dit moment volop in het dorp vanwege een uitbraak van het virus op basisschool de Talenter.

Oproep burgemeester Enter

“Ik doe een dringend beroep op alle Enternaren om zich de komende dagen extra goed aan de regels te houden. Doe er nog even een schepje bovenop, want de signalen van de GGD zijn zorgwekkend”, aldus de burgemeester. “Op dit moment kan alleen ons eigen gedrag verdere verspreiding voorkomen, dus blijf de komende tijd zoveel mogelijk thuis, ga niet op pad en spreek niet met elkaar af.”

Britse variant

De GGD is volop bezig met bron- en contactonderzoek om te voorkomen dat de brandhaard zich verder verspreidt. Aangezien bij een groot deel van de besmette personen de Britse variant is vastgesteld, is het risico op snelle verspreiding groot. “Maak vooral gebruik van de testcapaciteit die er is. Heb je klachten, hoe licht ook, laat je testen. Zo kunnen we verdere verspreiding tegengaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio