21.8 C
De Bilt

Erfgoeddag én Boerenmarkt geven reuring in Losser op 25 maart

Losser – Cultureel en culinair genieten? Dat kan komende zaterdag in het centrum van Losser. Op dezelfde dag als de boerenmarkt wordt de erfgoeddag Beken en Bleken gehouden. In het project Beken & Bleken van Losser worden oude beken en bleken hersteld. Ben je benieuwd hoe die ondergrondse stromen en beken in Losser op sommige plekken weer zichtbaar worden gemaakt?

Langs die projecten worden zaterdag diverse excursies georganiseerd vanuit Erve Kraesgenberg. En er zitten hele leuke en leerzame tussen: een dorpswandeling met gids, een fietstocht met gids naar Dinkeldal Zuid, een rondleiding in de steenfabriek, een bezoek aan het Geologiemuseum en de Staringhoeve en een gps route door het centrum. 

Boerenmarkt

En daarna of daarvoor kun je even heerlijk over de boerenmarkt struinen, waar van alles te doen is. Voor kinderen is er een schminkteam, staan er tafels met kleurplaten van de Erfgoeddeal, lopen er paashazen rond met chocolade-eitjes en knoopt ballonnenman Gerrit grappige en kleurrijke figuren en dieren van ballonnen. Bij het Raadhuisplein staan een draaimolentje en een springkussen.

Heerlijke, verrassende en originele producten

De boerenmarkt heeft telkens nieuwe en verrassende deelnemers. Ook die komen graag naar Losser op de laatste zaterdag van de maand om de fijnproever en creatieveling met hun producten kennis te laten maken. En er is zoveel meer te beleven en te kiezen. Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen, schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, sierraden, cadeau-ideeën, handgemaakte kinderkleding van biologische stoffen en eigengemaakte lampen.

Tussendoor heerlijk lunchen of een borrel na afloop in een van de gezellige Losserse horeca maakt een bezoek aan Losser komende zaterdag meer dan waard. Geniet van de ter plekke gebakken tuffelpannenkoeken. Of haal een lekker vers kopje koffie bij de barista van Missie Koffie.

Waar en wanneer? Zaterdag 25 maart: 10.00 – 16.00 uur in het centrum van Losser

www.centrumlosser.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio