3.6 C
De Bilt

Ervaar het openbaar vervoer met OV-ambassadeurs!

Hengelo – OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijks inloopspreekuur Speciaal voor senioren, veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Het blijkt uit een onderzoek van ProRail dat zo’n 32 procent van de ouderen er moeite mee heeft om met het openbaar vervoer te reizen. het gaat dan om mensen in de leeftijd van 70 tot en met 85 jaar. Deze groep geeft aan het station te druk, chaotisch of ingewikkeld te vinden.

Maandelijks inloopspreekuur

Wanneer: maandag 17 juni 2019
Hoe laat: 10.00 – 11.30 uur
Waar: Wijksteunpunt Thiems Inn, Bevrijderslaantje 6 in Hengelo

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.

Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen.

Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio