21.7 C
De Bilt

Expositie ‘Feierzeit Euregiodorp’ is geopen

Ieder jaar ontmoeten Nederlandse en Duitse scholieren elkaar tijdens de activiteit Feierzeit. Feierzeit vindt plaats in Die Tolle Woche, de jaarlijkse Duitslandweek in Enschede. Dit jaar ontwierpen leerlingen samen huisjes in een online omgeving. Met 3D-printers zijn de ontwerpen tot leven gebracht. Alle huisjes samen vormen een heus Euregiodorp. Het Euregiodorp symboliseert het ‘noaberschap’ tussen Duitsland en Nederland. De expositie van het Euregiodorp is 5 t/m 9 oktober bij Tetem te bewonderen.  

Samenwerken met jongeren met een andere achtergrond is verrijkend  

De leerlingen ontwierpen de 3D-geprinte huisjes onder begeleiding van Tetem. Bij de expositie staan de huisjes als een dorp uitgestald. Ook kunt u hier lezen welke leerlingen het gemaakt hebben en wat de gedachte achter de huisjes zijn. Directeur Wilja Jurg bij Tetem: ”Wij vinden het belangrijk dat iederéén de kans krijgt zich te ontwikkelen tot een creatieve kritische volwassene, klaar voor de uitdagingen van de 21e eeuw!

Niemand weet precies wat die uitdagingen zijn maar we weten wel dat het gespreks- en ontwerpvaardigheden en het kunnen en durven maken van keuzen hierin belangrijk is. Het op jonge leeftijd intensief samenwerken met andere jongeren met een andere achtergrond is een van de meest waardevolle ontwikkelingen die je een jongere hierbij kan meegeven.” 

Feierzeit: elkaar én elkaars taal en cultuur op een leuke manier leren kennen

Tijdens Feierzeit leren jongeren elkaar én elkaars taal en cultuur op een leuke manier kennen. Zo helpt Feierzeit jonge inwoners dichter bij elkaar te brengen en zo landsgrenzen te vervagen. Tijdens Feierzeit vroeg de docent aan een groepje leerlingen: ‘Denken jullie dat jullie nog contact houden met de Nederlandse kinderen van vandaag?’ Verontwaardigd antwoorde een leerling: ‘Aber natürlich!’.

Komt u de expositie bezoeken?

De expositie is gratis en vrij te bezoeken van 5 t/m 9 oktober bij Tetem, Stroinksbleekweg 16 van 13:30 tot 17:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio