14.7 C
De Bilt

Hengelo investeert in FC Twente / Heracles Academie voor de ontwikkeling van Sportpark Veldwijk

De gemeenteraad van Hengelo heeft op 19 juli besloten om jaarlijks €115.000 te investeren in de FC Twente/Heracles Academie op Sportpark Veldwijk om talentontwikkeling en topsport te stimuleren. Deze beslissing markeert de voortzetting van een langdurige samenwerking tussen gemeente Hengelo en beide voetbalclubs om een hoogwaardige trainingsfaciliteit te zijn voor de ontwikkeling van jong voetbaltalent.

Huisvesting academie

De FC Twente/Heracles Academie in Hengelo is al meer dan 20 jaar een broedplaats voor voetbaltalenten uit de regio. Hier krijgen jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen tot spelers die de clubs op termijn kunnen vertegenwoordigen op nationaal en internationaal niveau.

Wethouder Sport, Claudio Bruggink, is verheugd over de uitkomst van het raadsbesluit en benadrukt het belang van de voetbalacademie voor de regio: “De gemeente Hengelo is trots om de FC Twente/Heracles Academie te huisvesten. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van talent en de versterking van topsport in Twente. Daarnaast streven we er naar dat zoveel mogelijk inwoners van Hengelo sporten en bewegen en worden aangezet tot een actieve levensstijl. De huisvesting draagt bij aan deze stimulerende omgeving”

Directeur van de FC Twente/Heracles Academie Dominique Scholten onderschrijft dit: ’We wilden heel graag een zelfstandig trainingscomplex, waar we beschikken over alle hedendaagse topsportfaciliteiten. Met deze toezegging krijgen we een modern en professioneel trainingscomplex, dat past bij onze ambities. Dit wordt voor de academie een hele belangrijke stap, het zal als vliegwiel fungeren. We kijken uit naar de spoedige realisatie!’’

Start aanbesteding

Met het besluit van de gemeenteraad is het proces van aanbesteding, bouw en realisatie van de nieuwe huisvesting voor de voetbalacademie in gang gezet. Het streven is om dit ambitieuze project per 1 januari 2025 volledig af te ronden. Op korte termijn zijn er renovatieplannen voor het hoofdgebouw en de kantine. Daarnaast wordt het formaat van één veld aangepast naar wedstrijdformaat. De vernieuwde accommodatie is voorzien van moderne trainingsfaciliteiten en draagt bij aan een stimulerende en uitdagende omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio