21.5 C
De Bilt

Fietsbrug tussen Marle en Elen en Rhaan ingestort

Op dinsdag 4 juni brak een ligger van de fietsbrug bij De Tatums, tussen Marle en Elen en Rhaan. De gemeente Hellendoorn besloot de brug gelijk af te sluiten. Inmiddels is de brug ingestort. De aannemer komt vrijdag 7 juli ter plaatse om te kijken hoe de brugdelen het beste uit het water gehaald kunnen worden. Kano’s en fluisterbootjes kunnen hierdoor de Regge niet passeren.

De brug bij De Tatums is tijdens de reguliere inspectie van alle bruggen in juni van dit jaar bekeken door een extern bureau. Daarbij is de onderkant van de brug niet meegenomen, deze inspectie stond op een later tijdstip gepland. Het rapport naar aanleiding van de inspectie was nog niet binnen, maar de gemeente heeft deze gelijk opgevraagd. Hieruit blijkt dat er geen sprake was van een acuut risico bij de fietsbrug. Wel werd het advies gegeven om een verdiepend technisch onderzoek te doen, omdat er aan de uiteinden van de brug houtrot gevonden is.

Wethouder Egbert Nijenbanning: ‘Ik vind het heel vervelend dat dit gebeurd is en ik ben blij dat er geen letsel is ontstaan. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is om periodiek deze inspecties uit te voeren. We gaan op korte termijn aan de slag met de uitkomsten die uit deze inspectie komen.’

Onderhoud fietsbruggen

Bruggen in de gemeente Hellendoorn worden periodiek geïnspecteerd door een extern bureau. Op basis van deze inspectie worden waar nodig onderhoudsmaatregelen gepland en uitgevoerd. Daarnaast doet de gemeente zelf jaarlijks een visuele inspectie van de bruggen en herstelt ze kleinere schades.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio