15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Fietsenstalling Kloosterhof langer open

Hengelo – Vanaf 9 juli opent gemeente Hengelo de bewaakte fietsenstalling Kloosterhof langer dan voorheen. De openingstijden van de stalling worden gelijk getrokken met de openingstijden van de winkels. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt de fiets zelfs tot half 10 bewaakt. Voorheen was dit alleen op donderdagavond. De verruiming van het bewaakt fietsparkeren werd als aanbeveling genoemd in het rapport bereikbare binnenstad.

Langer bewaakt fietsparkeren

De fietsenstalling Kloosterhof is geopend van een half uur voor het openen, tot een half uur na het sluiten van de winkels. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is de stalling geopend tot half 10, speciaal voor de horecabezoekers in de vroege avond. Ruimte voor een hapje of een drankje na het shoppen dus!

Contactloos inchecken

Binnenkort ontvangt de ‘fietsparkeerder’ bij het fietsparkeren ook een fiets-tag. Fietsen worden via een QR-code op deze (gratis) sleutelhanger gescand bij binnenkomst en vertrek. Daarmee is het papieren briefje dus verleden tijd. Deze fiets-tag is vaker te gebruiken. Daarnaast komen we er door het scannen van de QR-code achter wat drukke dagen en drukke momenten zijn. Daaruit kunnen we afleiden of er voldoende gebruik wordt gemaakt van de ruimere openingstijden en of de openingstijden juist gekozen zijn of dat een andere wijziging wenselijk is.

Fietsenstalling De Beurs

Bewaakt de fiets parkeren tijdens marktdagen? Dat kan ook in fietsenstalling De Beurs. Deze fietsenstalling is speciaal op marktdagen geopend en sluit ook aan op de marktijden. Ideaal voor bezoekers van de markt.

Bereikbare binnenstad

Het verruimen van fietsparkeren is één van de aanbevelingen vanuit het rapport bereikbare binnenstad. Een goede bereikbaarheid maakt de Hengelose binnenstad vitaler en aantrekkelijker. Het volledige plan bereikbare binnenstad is te vinden op www.hengelo.nu/bereikbarebinnenstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio