12.3 C
De Bilt

Een frisse duik bij buitenbad Kuiperberg in Ootmarsum

Het zwemseizoen van buitenbad Kuiperberg in Ootmarsum is weer begonnen. Zondagochtend opende Wethouder Richard De Way het buitenbad. Meteen daarna doken tientallen bezoekers meteen het water in om baantjes te trekken.

Niet iedereen denkt bij deze temperaturen gelijk aan buiten zwemmen, maar toch vinden de vaste baantjeszwemmers van de Kuiperberg het heerlijk. “Ik ben blij het bad te kunnen openen en onze bezoekers te verwelkomen”, vertelt wethouder Richard De Way. “Liefhebbers van een frisse duik kunnen vanaf nu weer terecht in het wedstrijdbad. En als de zon zich straks meer laat zien, gaan de andere baden natuurlijk ook open. Daarmee biedt dit buitenbad voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een actieve dag in het water of gewoon wilt ontspannen op de ligweide. En dat in deze prachtige omgeving bovenop de Kuiperberg. Ik wens alle bezoekers en het personeel een mooi seizoen met vele zonnige dagen.”

Wethouder Richard De Way en Marietje Groothuis, al jarenlang een trouwe zwemster bij de Kuiperberg
Wethouder Richard De Way en Marietje Groothuis, al jarenlang een trouwe zwemster bij de Kuiperberg – Foto: gemeente Dinkelland

Een keer wat anders

De Kuiperberg opent haar poort ook voor verenigingen, scholen en bedrijven die eens wat anders willen proberen. “We hebben en 25-meterbad, beachvolleybalveld en natuurlijk een grote grasweide. Genoeg ruimte dus om als vereniging of team een keer een andere sport te beoefenen, maar ook om een leuke activiteit te organiseren. Denk aan teamuitjes of sportmiddagen”, aldus wethouder De Way. Wie interesse heeft kan hiervoor contact opnemen met sportcomplex Dorper Esch, waar de Kuiperberg onderdeel van uitmaakt, via info@dorperesch.nl of 0541-355350.

Openingstijden buitenbad

Het wedstrijdbad is ongeacht de weersomstandigheden geopend voor het banenzwemmen. Dat is als vanouds op maandag en vrijdag van 7 tot 10 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur. Nieuw dit jaar is dat het bad ook op dinsdag- en donderdagavond open gaat van 17.30 – 19.30 uur.

Als het weer het toelaat gaat het buitenbad natuurlijk ’s avonds en in het weekend ook vaker open. Bezoekers kunnen hiervoor de website www.zwembadootmarsum.nl of de facebookpagina ‘openluchtzwembad De Kuiperberg’ in de gaten houden.

In de zomervakantie (22 juli t/m 3 september) is het buitenbad door de week geopend van 07 tot 19.30 uur, en op zaterdag en zondag van 07 tot 17 uur.

Alle openingstijden en tarieven zijn te vinden op www.zwembadootmarsum.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio