32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Gemeente Losser legt de ontwerp Omgevingsvisie ter inzage

Losser Het ontwerp van de nieuwe Omgevingsvisie gemeente Losser ligt vanaf donderdag 23 december 2021 gedurende zes weken ter inzage. Tijdens deze periode kan schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp van de Omgevingsvisie gemeente Losser worden ingediend. Het ontwerp van de Omgevingsvisie is te lezen op www.omgevingsvisielosser.nl en op www.losser.nl/Actueel/Bekendmakingen. Op afspraak kunt u de Ontwerp Omgevingsvisie ook inzien in ’t Lossers hoes.

Enige tijd geleden is Losser gestart met het proces om te komen tot een gemeentelijke Omgevingsvisie. Het vaststellen van een Omgevingsvisie is voor de gemeente verplicht op grond van de Omgevingswet. De beoogde datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is 1 juli 2022. De Omgevingsvisie Losser loopt hier qua planning iets op voor.

Omgevingsvisie is de gids voor ruimtelijke ontwikkelingen


Wethouder Harry Nijhuis: “De nieuwe Omgevingsvisie van en voor onze gemeente gaat zowel over de dorpskernen als over het buitengebied. De omgevingsvisie is de komende jaren dé gids voor diverse ruimtelijke maatschappelijke ontwikkelingen. Via de omgevingsvisie maken we helder welke ruimte er is voor initiatieven uit de samenleving of markt. In de Omgevingsvisie schetsen we een toekomstbeeld voor de fysieke leefomgeving van Losser tot het jaar 2040.”

De Omgevingsvisie bestaat uit vijf onderdelen


In het onderdeel Visie staat het toekomstbeeld beschreven voor de omgeving van de gemeente Losser tot het jaar 2040 en de manier waarop we onder de Omgevingswet samenwerken.
In het deel Gebiedskompassen staan de gemeentebrede ambities en keuzes. Vervolgens worden die concreet gemaakt voor negen deelgebieden. Voor elk deelgebied worden het karakter, de bijzonderheden en de koers beschreven.

Gemeente Losser


Onder Idee staat wat u moet doen wanneer u een plan heeft in Losser. In het deel Uitvoering en monitoring staat informatie over de beleidscyclus en de manier waarop de Omgevingsvisie achteraf wordt beoordeeld en gecontroleerd (monitoring). Tenslotte staat in het onderdeel Achtergrond de informatie die gebruikt is voor het opstellen van de Omgevingsvisie en via welke stappen de Omgevingsvisie tot stand is gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio