1.7 C
De Bilt

Gemeenteraad Losser zet in op nog meer ambitie in de nieuwe Agenda voor Twente 2023-2027

De gemeenteraad van Losser heeft een raadsbreed gesteunde brief gestuurd aan de Twente Board. In de brief geeft de gemeenteraad aan dat ze graag nog meer ambitie en concretisering terug ziet in de nieuwe Agenda voor Twente. “Losser en heel Twente moeten ervan gaan profiteren”, aldus de raad.

Gemeenteraad Losser

De raad van Losser is een groot voorstander van regionale samenwerking en staat positief tegenover de nieuwe gezamenlijke investeringsagenda voor de regio Twente. Alle initiatieven moeten, volgens de raad van Losser, leiden tot een stijging van het Bruto Twents Geluk: een indicator die meet in hoeverre de inwoner van Twente gelukkig is in de regio. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de economische aspecten, maar staat juist het sociaal maatschappelijke welzijn centraal.

25 Concrete voorstellen

De raad doet in haar brief 25 concrete voorstellen die, wat de raadsleden betreft, terug zouden moeten komen in de nieuwe Agenda voor Twente 2023-2027. Ook vraagt de raad van Losser aandacht voor de verruwing in de maatschappij. De gemeenteraad wenst regionaal in te zetten op een positieve benadering: met elkaar samenwerken aan de samenleving en iets doen voor een ander zonder daar iets voor terug te willen zien.

Inzetten op behoud van talenten

Tevens vragen de raadsleden uit Losser aandacht voor de kansen van de jongere inwoners van Twente. Door middel van het inzetten op het verder versterken van de regionale werkgelegenheid, met oog voor het behoud van de jonge talenten uit alle onderwijslagen. De raad wil inzetten op de toekomst van de regio, met behoud van de Twentse cultuur en ruimte: de Tukker van de toekomst.

Verder schrijven de gekozen volksvertegenwoordigers over de ambitie steviger in te zetten op de versterking en verbetering van de internationale, nationale en regionale infrastructuur. Duurzame mobiliteit moet hierbij voorop komen te staan en er moet meer gewerkt worden aan grensoverschrijdende samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio