7.7 C
De Bilt

Laatste kans op een gratis groene tuin make-over

Het beste middel tegen droogte en warmte is groen. Groene planten en bomen rondom het huis houden water vast en de tuin lekker koel. Geen overbodige luxe in deze tijd. Wil jij dat ook? Maak dan nu kans op een gratis groene tuin make-over en maak van je stenige voortuin een fleurige, fijne plek. Gemeente Enschede geeft in samenwerking met het Zone.college 9 groene tuinen ter waarde van 1000 euro weg. Meld je aan vóór 31 augustus via www.groenblauwenschede.nl

Groene make-over

Gemeente Enschede organiseert de actie ‘Win een groene tuin make-over’ in het kader van het NK Tegelwippen. “We hebben het ludieke NK Tegelwippen omarmd en gaan ervoor om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen”, legt Wethouder Leefomgeving Marc Teutelink uit. “Op allerlei manieren stimuleren we onze inwoners ook mee te doen. Denk aan de Tegelservice, de GroenBlauwe subsidies en nu ook deze winactie.”

Samenwerking met studenten Tuin & Landschap

“We werken samen met het Zone.college en zo slaan we meerdere vliegen in een klap. Studenten Tuin & landschap ontwerpen een voortuin die aangepast is aan het klimaat van de toekomst. Daarna leggen ze deze zelf aan. Zo doen ze ervaring op met groenblauwe aanpassingen. En zij zijn de hoveniers van de toekomst!”

Kans maken op de groene tuin make-over is simpel: vind minstens 2 andere straatgenoten, maak foto’s van de versteende voortuinen en leg uit waarom juiste deze tuinen een make-over verdienen. Dit kan tot 31 augustus 2022. Alle informatie over de winactie en het e-mailadres om aan te melden is te lezen op www.groenblauwenschede.nl.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio