14.7 C
De Bilt

Gratis verpakkingsafval inzameling voor Dinkellandse bedrijvenen organisaties

De Stichting Afvalfonds is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van verpakkingen in het afval van alle huishoudens in Nederland. Die verantwoordelijkheid is nu uitgebreid met het verpakkingsafval van bedrijven en organisaties, dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval. Binnenkort kunnen bedrijven en organisaties dit afval gratis laten inzamelen. Dus ook in de gemeente Dinkelland.

Verpakkingsafval

Het recyclebare verpakkingsafval van bedrijven bestaat uit: plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen flesjes. Op dit moment wordt dit bedrijfsafval onvoldoende gerecycled. Het Afvalfonds gaat voor deze drie verpakkingen een inzamelsysteem organiseren waarvoor het fonds de kosten draagt. Bedrijven en organisaties kunnen dit aanvragen via de website van het Afvalfonds.

Wethouder Cel Severijn stimuleert ondernemers om bewust om te gaan met grondstoffen: “Recyclen kost vaak minder energie dan het winnen van grondstoffen voor nieuwe materialen en is beter voor het klimaat. Tegelijkertijd behouden we zo voldoende grondstoffen voor nu en in de toekomst.”

Wanneer in aanmerking

Alle organisaties in Nederland die verpakkingsafval hebben dat lijkt op huishoudelijk afval, kunnen zich via het loket aanmelden voor kosteloze inzameling van dit afval. Het Afvalfonds zorgt ervoor dat de plastic verpakkingen die toch nog in het restafval van bedrijven belanden, zo goed mogelijk worden gescheiden via na-scheidingsinstallaties en vervolgens gerecycled.

Bedrijven en organisaties komen in aanmerking als onderstaande vragen met ja te beantwoorden zijn:

  • Zitten in uw afval consumentenverpakkingen (verpakkingen vergelijkbaar met huishoudelijk afval)?
  • Bestaat dit afval uit plastic, drankenkartons (PD) en/of glas?
  • Bent u in staat dit afval goed te scheiden (o.a. voldoende ruimte voor bakken en goede kwaliteit van afval scheiden)?
  • Is het volume van deze verpakkingen hoger dan 240L per week voor PD en/of 240L per week voor glas?

Meer informatie over de inzameling is te vinden op: www.afvalgoedgeregeld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio