27.9 C
De Bilt

GrensWerk Job & Study: werken en studeren in het buurland

Hengelo – Donderdag 4 oktober staat de Gieterij in Hengelo in het teken van grensoverschrijdende samenwerking. Van 13.00 tot 19.00 uur vindt er GrensWerk Job & Study plaats. GrensWerk Job & Study is hét evenement voor werken en studeren in het buurland.

Vacatures in Nederland en Duitsland

Ruim 40 werkgevers uit Nederland en Duitsland presenteren zichzelf en bieden vacatures, stage- en afstudeerplekken aan. Naast de mogelijkheid op een goed gesprek, zijn er onder andere workshops over solliciteren in Duitsland en cultuurverschillen tussen de buurlanden.

Unieke ondernemingen

“Enschede maakt deel uit van de Euregio. Een regio waarin tal van interessante en unieke ondernemingen zijn gehuisvest”, zegt Peter Schildkamp, Projectleider Duitse arbeidsmarkt bij de gemeente Enschede. “Van hightech ondernemingen tot ambachtelijke kaasmakers, in de grensstreek vind je werkelijk van alles. Met dit evenement proberen we werkgevers en (potentiële) werknemers dichter bij elkaar te brengen.”

Over GrensWerk

GrensWerk is een samenwerking tussen Gemeente Enschede, Werkplein Twente, Euregio de Duitse Agentur für Arbeit. Duitse en Nederlandse arbeidsmarktdeskundigen werken samen om iedereen die geïnteresseerd is in werken en/of studeren in het buurland van dienst te zijn. Studenten, werkzoekenden, ‘jobhoppers’, werkgevers, iedereen is welkom.

Die Tolle Woche

De gemeente Enschede organiseert als meest Duitse stad van Nederland voor de derde keer Die Tolle Woche, hét evenement over en voor grensoverschrijdende samenwerking. Vele partners, organisaties, instellingen en ondernemingen uit Duitsland en Nederland, werken samen aan de tollste week van het jaar.

Meer informatie over Die Tolle Woche is te vinden op www.dietollewoche.eu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio