15.6 C
De Bilt

Groene Loper Enschede ‘daagt buren uit’

Enschede – Zaterdag 26 september is het de jaarlijkse Burendag. De Groene Loper Enschede daagt buren uit om van deze dag een groene burendag te maken. Bijvoorbeeld door hun eigen straat of buurt mooier en gezelliger te maken door samen te gaan vergroenen.

Meer groen in eigen buurt

Dat kan bijvoorbeeld door bolletjes te poten, geveltuintjes te maken, fruitbomen en bessenstruiken te planten, nestkastjes maken en ophangen, een speeltuintje samen opknappen of bijvoorbeeld een buurtpluktuin aan te leggen. Vanaf 17 juni kun je geld aanvragen voor de realisatie van je initiatief (max. € 350). Meer info zie www.burendag.nl

Hulp en advies

Als mensen inspiratie zoeken, hulp bij hun aanvraag of afstemming met de gemeente nodig hebben, omdat het bedachte plan bijvoorbeeld niet (alleen) de eigen grond betreft? Dan kan men zich tot uiterlijk 21 juni aanmelden voor het telefonisch spreekuur van de Groene Loper Enschede via groeneloperenschede@gmail.com. Zij plannen dan een belafspraak in voor 25 of 29 juni.

Groene Loper Enschede

De Groene Burendag is één van de activiteiten die de Groene Loper Enschede onder haar paraplu organiseert. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen verschillende groene (bewoners)initiatieven en heeft als missie nog meer bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daar wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio