14.9 C
De Bilt

Groenmarkt in Hengelo trekt 2.500 bezoekers

Hengelo – Hengeloërs willen hun tuinen vergroenen. Dat blijkt uit de grote aandacht voor de Groenmarkt, die op zaterdag 19 mei plaatsvond op het pleintje aan de De Wetstraat. Betrokken partijen spreken van een groot succes en stellen de vraag of de Groenmarkt een jaarlijks terugkerend evenement kan worden.

Onderdeel van de Groenmarkt was de ‘tegel eruit, plantje erin’-actie: iedereen die een tuintegel inleverde, kreeg een mooi plantje gratis! De actie was een samenwerking van de gemeente Hengelo, Groei & Bloei, Fahner Vaste plant en Kwekerij en de Welkoop Hengelo. De Groenmarkt werd bezocht door zo’n 2.500 bezoekers en Hengeloërs leverden in totaal zo’n 100 tegels in.

Van grijze naar groene tuin

Een groene tuin is om meerdere redenen belangrijk. Zo zorgt meer groen in de tuin voor
betere waterafvoer bij heftige regenbuien. Liggen er veel stenen, dan blijft het water langer
staan en treedt er meer wateroverlast op, terwijl in een groene tuin het water gewoon de
grond in kan. Een tuin met veel groen zorgt bovendien voor meer biodiversiteit in de stad.
Zo zijn bijen onmisbaar voor onze voedselproductie, maar ook andere insecten, vlinders en
vogels zijn belangrijk voor onze omgeving. Bovendien is een levende en groene tuin heerlijk om naar te kijken!

Veel betrokken partijen

Alle partners hadden voor het eerst de handen ineen geslagen om Hengelo groener te maken. Naast Fahner, Welkoop en Groei & Bloei, hoorden ook waterschap Vechtstromen, IVN, KNNV, Natuur- en Milieuraad Hengelo, De Tuinfee, SWB, Gildebor, Groener Hengelo, Groene Loper Hengelo, Zonnecollectief Tuindorp en de Hengelose Bijenvereniging tot de organisatoren, in samenwerking met de gemeente Hengelo. De organisatoren kijken trots en tevreden terug op de Groenmarkt en hopen dat Hengeloërs hun tuin een stuk groener gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio