7.5 C
De Bilt

Haaksbergen stimuleert bedrijven zelf zonne-energie op te wekken

De gemeente Haaksbergen biedt 20 bedrijven de mogelijkheid om aanspraak te maken op de regeling Zon-op-dak. Het doel van deze regeling is ondernemers te stimuleren zelf zonne-energie op te wekken door panelen op de daken van hun bedrijven te plaatsen. Bedrijven die interesse hebben, kunnen zich vanaf nu melden bij de gemeente. Een onafhankelijke adviseur denkt mee in de mogelijkheden en brengt een advies uit. Voor de ondernemers is dit advies gratis.

Er zijn in de gemeente Haaksbergen bedrijven die veel dakoppervlakte beschikbaar hebben, maar nog geen zonnepanelen hebben geplaatst. Energieadviseur Jeroen Mol van advies- en ingenieursbureau bind kan deze bedrijven adviseren over de mogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen. Zo kijkt hij bijvoorbeeld naar de grootte van de elektriciteitsaansluiting, de constructie van het dak en de terugverdientijd. Ondernemers die interesse hebben in de regeling Zon-op-dak kunnen zich dan eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar info@sterinsamenduurzaam.nl. Jeroen Mol neemt dan binnen een paar dagen persoonlijk contact op.

Samenwerken aan verduurzaming in Haaksbergen

Wethouder Johan Niemans van de gemeente Haaksbergen: “We staan als gemeente voor een grote opgave als het gaat om de opwekking van duurzame energie. Deze opgave kunnen we alleen realiseren als we samenwerken met bedrijven en inwoners. Voor wat betreft zonne-energie is het draagvlak de laatste jaren enorm toegenomen. We zien dat ondernemers interesse  hebben om zelf zonne-energie op te wekken, maar dat zij soms onvoldoende kennis en ervaring hebben om hierin de juiste beslissing te nemen en over te gaan tot realisatie. Wij willen als gemeente een helpende hand bieden.”

Waarom Zon-op-dak?

Zon-op-dak geldt als de maatschappelijk meest geaccepteerde vorm van opwek van energie. Met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande stijging van de energieprijzen heeft het een enorme toename laten zien. Zowel bij particulieren als bedrijven. Er blijven echter nog vele grote daken onbenut terwijl daar zeker kansen om te verduurzamen liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio