1.5 C
De Bilt

Haaksbergen houdt week van inclusiviteit en diversiteit

Haaksbergen – De Haaksbergse week van inclusiviteit en diversiteit gaat over het streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Onder het motto “Verschil Verrijkt” wordt iedereen gestimuleerd om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. In de week van inclusiviteit en diversiteit pleit Haaksbergen daarom voor verbondenheid. Mét ruimte voor verschil omdat alleen dan de kracht van diversiteit benut kan worden.

Verschil verrijkt

Diversiteit gaat over de mix van verschillen tussen mensen: demografisch (leeftijd, religie, gender, seksuele diversiteit, cultuur), fysieke mogelijkheden, maar ook over verschil in karakters, opleidingsniveau, vakgebieden, organisatiecultuur, noem maar op. Kortom, diversiteit gaat over alle verschillen tussen mensen.

Hijs de inclusiviteitsvlag

Dinsdag 3 oktober is de wereldwijde diversiteitsdag. Om 18.00 uur hijst wethouder Pieter van Zwanenburg de inclusiviteitsvlag, in het bijzijn van betrokken Haaksbergenaren die zich steeds weer inzetten om iedereen mee te laten doen met de samenleving. Het hijsen van de inclusiviteitsvlag is het startpunt van een hele reeks van dialoogsessies over de ervaringen met inclusiviteit en diversiteit in Haaksbergen. Welke betekenis geven wij daaraan en hoe gaan wij met elkaar om? Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze symbolische aftrap aanwezig te zijn, op 3 oktober 2023 17.45 uur in het gemeentehuis van Haaksbergen.

Het kinderboek Wout & Maud

Maandag 9 oktober om 15.00 uur komt profvoetballer Wout Brama naar de bibliotheek in Haaksbergen. Hij leest voor uit het kinderboek Wout & Maud, dat hij samen maakte met profvoetbalster Maud Roetgering. Na het voorlezen kunnen kinderen vragen stellen en ze kunnen zelfs met Wout op de foto! De kinderen die zich hebben aangemeld krijgen bovendien het boek Wout & Maud helemaal gratis mee naar huis.

Coming Out Day Haaksbergen

Op 11 oktober is het Coming Out Day, een internationale dag van aandacht en respect. Een belangrijk statement van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. Inwoners van Haaksbergen kunnen op 11 oktober gratis een regenboog armbandje ophalen in het gemeentehuis, in het kader van ‘zijn wie je bent’. Hiermee sluit Haaksbergen deze week van inclusiviteit en diversiteit op een passende manier af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio