10.1 C
De Bilt

Halloween in Losser steeds populairder

Lekker griezelen tijdens de puzzeltocht, creatief pompoen carven, leuke uitdagende spelletjes rondom de Halloween Games en dat allemaal rondom de levensechte spooky halloweenkathedraal. In het centrum van Losser ga je dat allemaal beleven tijdens Halloween op zaterdag 29 oktober. De enthousiaste Halloween werkgroep van het CML Ria Holtkamp, Peter Damink, Martijn Egelink en Jorieke Vriesema heeft zichzelf griezelachtig meer dan overtroffen met het organiseren van het jaarlijkse griezelfeest voor kinderen.

Hoe populair het is? Op woensdag 12 oktober ging om 10 uur de aanmeldingsknop op de website op groen en dezelfde dag nog was de Griezelpuzzeltocht vol: 400 kinderen meldden zich aan. “Met ouders of begeleiding en organisatie lopen er dan meer dan 1500 mensen in het dorp rond,” vertelt Karin Stroeve van de PR-werkgroep van het Centrum Management Losser, “Dat is ook wel echt het maximale wat we veilig en overzichtelijk kunnen begeleiden.”

Verschillende activiteiten tijdens Halloween

Gelukkig is de griezelpuzzeltocht niet de enige activiteit op die dag. Kinderen kunnen komen pompoen carven. Hiervoor zijn nog enkele plekken beschikbaar en voor de Halloween Games is er een vrije inloop (aanmelden wel gewenst). Rondom de kathedraal krijgen de deelnemertjes een doekaart met zes spelen die ze laten afvinken. Een volle kaart is goed voor een heerlijke griezelsuikerspin.

Maar ook kunnen de kleintjes er zich laten schminken of gezellig samen knutselen. Deze activiteiten worden samen met Stichting Big Smile for a Child georganiseerd. Voor het Lossers Hoes wordt de hele dag doorlopend een 3D voorstelling met 20 schepsels is samenwerking met het Lossers Chaootschap gehouden. Op een halloweentrike kunnen kinderen een foto van zichzelf laten maken.

Het regent griezelprijzen

Prijzen voor het leukst en spannendst verklede kind, prijzen voor de mooiste kleurplaat, prijzen voor de winnaars van de griezelpuzzeltocht, prijzen voor het pompoen carven. De inspanningen van die dag worden rijkelijk beloond. Met dank aan de lokale ondernemers die het griezelfeest voor kinderen in Losser mogelijk maken. En de ondernemers zelf? Die kunnen ook een prijs winnen.

Op donderdagavond 27 oktober maakt een vakjury een ronde door het dorp om de meest mysterieuze en spookachtige ingerichte etalage uit te kiezen. De meest creatieve ondernemer wacht het winnen van de originele Halloween wisselbokaal die bestaat uit een bloederige hand.

Het hele programma staat op www.centrumlosser.nl waar ook de mogelijkheid bestaat om kinderen nog aan te melden voor de activiteiten die nog niet volgeboekt zijn. Of het allemaal spannend wordt? Dat zeker ! Maar de organisatie verklapt niets. Halloween is niet voor niets het feest van heksen en spoken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio