2.8 C
De Bilt

Hart van Overijssel is op zoek naar de mooiste plekken

Op dit moment is er een onderzoek onder inwoners van de gemeente Hellendoorn over de mooiste plekken van het hart van Overijssel. De partijen die samenwerken in het gebied tussen Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden, willen graag weten hoe inwoners het gebied beleven.

Samenwerken aan toekomst van het hart van Overijssel

Onder de werktitel ‘Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ is een unieke samenwerking tussen meer dan 18 partners uit het hart van Overijssel op gang gekomen. Van waterbedrijf tot de Land- en Tuinbouworganisatie, van overheid tot natuurpartijen, van landgoederen tot waterbedrijf en waterschap.

Samen werken ze in het gebied tussen grofweg Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden, aan het landschap van de toekomst. Een landschap vol cultuur en -erfgoed en duurzaam toerisme. Met een gezonde economie met perspectief voor de landbouw en met mooie natuur in een groene en gezonde leefomgeving.

Wat vinden inwoners belangrijk?

Maar wat vinden inwoners belangrijk in dit gebied? Wat zijn de mooiste en meest geliefde plekjes? Is wandelen favoriet of juist logeren bij de boer of kanoën op de Regge? Veel inwoners zetten zich vrijwillig in, bijvoorbeeld om historische plekjes te onderzoeken of gids om mensen rond te leiden in het landschap. Zijn er nog meer of andere dingen waar inwoners zich voor zouden willen inzetten?

Dat soort vragen staan in het bewonersonderzoek. Inwoners van de gemeentes Hof van Twente, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Raalte, Ommen en Rijssen-Holten krijgen een uitnodiging om het onderzoek in te vullen. Wilt u meewerken en vertellen wat u vindt van uw woonomgeving?

Advies

De uitkomsten worden gebundeld in een advies. Dat advies helpt de 18 partners in het gebied om rekening te houden met wat inwoners belangrijk vinden in het gebied en hoe inwoners meer betrokken kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio