-0.4 C
De Bilt

Heel Enschede op de fiets tijdens Enschedese Fietsweek 

Heel Enschede pakt van 25 september tot en met 1 oktober de fiets. Dat is de bedoeling van de Enschedese Fietsweek, een initiatief van Enschede Fietsstad. Na het succes van de eerste editie vorig jaar worden alle inwoners opnieuw uitgedaagd om voor elke rit onder de 5 kilometer voor de fiets te kiezen.  
 
Dat fietsen gezond, duurzaam en goedkoop is weet inmiddels iedereen. Toch pakken we soms voor korte ritjes alsnog de auto. Uit gemak, gewoonte of als het regent bijvoorbeeld. Enschede Fietsstad daagt iedereen uit om een week lang voor elke korte rit de fiets te pakken. Zo ervaar je de positieve effecten van fietsen. Voor jezelf én voor de stad.

Vervolg op succesvolle eerste editie Enschede

Vorig jaar vond de eerste editie van de Fietsweek plaats. Honderden inwoners deden mee én met succes: ruim 85% lukte het om de hele week de fiets te pakken voor de korte rit. Bij elkaar fietsten alle deelnemers tijdens de Fietsweek bijna 14.000 kilometer. Daarmee waren ze niet alleen gezond bezig, maar ze bespaarden zichzelf ook een boel geld en de stad een hoeveelheid CO₂. De Fietsweek kon rekenen op enthousiaste reacties en bleek voor veel deelnemers een goede motivatie om vaker te kiezen voor de fiets. Redenen genoeg voor een tweede editie, om zo nog meer inwoners te inspireren om de fiets te pakken voor de korte rit.

Meld je aan! 

Doe jij dit jaar ook mee? Daag jezelf uit en meld je aan via enschedefietsstad.nl/fietsweek. Als deelnemer ontvang je handige tips en motivatie in je mailbox om de Fietsweek door te komen. En voor de eerste 80 aanmelders ligt er een leuk motivatiepakketje klaar, dus wacht niet te lang! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio