15.5 C
De Bilt

Gemeenteraad Hellendoorn daagt inwoners uit: € 155.000 voor jouw gezonde idee!

De gemeenteraad van Hellendoorn daagt jou uit. Heb jij een plan waarmee je de gezondheid van de inwoners van de gemeente Hellendoorn kunt verbeteren? Stuur dan jouw idee in en maak kans op 155.000 euro, waarmee jij je plan kunt uitvoeren!

Criteria

Belangrijke beoordelingscriteria zijn het aantal inwoners dat jouw plan bereikt, welke mensen baat hebben bij jouw idee en hoe het plan bijdraagt aan de gezondheid. Het geld is bedoeld voor iets tastbaars of fysieks. Denk bijvoorbeeld aan een beweegtuin. Je kunt er geen activiteiten mee financieren of een proces mee opstarten. Op de website www.danwistikhetwel.nl vind je alle informatie waaraan jouw plan moet voldoen.

Presentatie drie beste plannen in Hellendoorn

Een aantal raadsleden, wethouder Jelle Beintema en vertegenwoordigers van de Wmo-raad, het cliëntenplatform, de ouderenbond en de jongerenraad bekijken alle inzendingen. Zij kiezen de drie beste ideeën. Behoort jouw idee tot deze drie beste plannen, dan mag je jouw plan presenteren aan de gemeenteraad.

Planning

Je kunt je plan inzenden tot 20 november 2021 door een e-mail te sturen naar: griffie@hellendoorn.nl. Op 13 december hoor je of jouw plan bij de beste drie zit, waarna op 18 januari 2022 de korte presentaties aan de raad worden gegeven. Op 1 februari maakt de raad bekend wie het beste plan heeft bedacht en het geld krijgt om het plan uit te gaan voeren.

Salomonsongelden

Het geld dat voor het beste plan beschikbaar komt, bestaat uit de opbrengst van het voormalig badhuis Huize Salomonson dat destijds op de hoek Willem Alexanderstraat/Johan Frisostraat werd gebouwd voor werknemers van TenCate.

De stichting heeft de opbrengst geschonken aan de gemeente met als voorwaarde dat het gebruikt wordt ter bevordering van de gezondheid van de inwoners van de gemeente Hellendoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio