16.4 C
De Bilt

Hengelo verkozen tot ‘Meest inspirerende Global Goals-gemeente 2023’

De gemeente Hengelo is op 1 juni verkozen tot ‘Meest inspirerende Global Goals-gemeente van 2023’. Hengelo won deze belangrijke prijs voor de vernieuwende en duurzame aanpak van het marktplein. De prijs is ingesteld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Tijdens de ‘Global Goals Gemeenten Meet-up’ in Aalten nam programmamanager Joop Nijenhuis de prijs in ontvangst.

De Global Goals Gemeenten Meet-up vond plaats in Aalten bij het Christelijk College Schaersvoorde. Het was een uitgelezen kans om ideeën uit te wisselen voor een betere en duurzame omgeving. Dit jaar werden ideeën niet alleen gedeeld met collega-gemeenten en betrokken bedrijven, maar ook met middelbare scholieren.

Tweede bekroning voor Hengelo in korte tijd

Het is de tweede prijs die Hengelo in korte tijd wint. Op 20 april van dit jaar werd het marktplein van de gemeente al bekroond tijdens de landelijke verkiezing van het Platform Binnenstadsmanagement. Hengelo won daar de titel ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject van Nederland’.

Wethouder Gerard Gerrits ziet de prijzen als een geweldige blijk van waardering: ‘Wij zijn enorm verheugd dat Hengelo opnieuw erkenning krijgt door het winnen van deze Global Goals-gemeenteverkiezing. Beide prijzen bevestigen onze toewijding aan duurzaamheid en aan het maken van een inspirerende en bloeiende stad. Ik ben dankbaar voor de inzet van ons team en de betrokkenheid van onze inwoners en ondernemers. Zij zijn allemaal onmisbaar om te komen tot deze bijzondere prestaties.’

Sustainable Development Goals (SDG’s)

Gemeente Hengelo heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de Global Goals centraal te stellen in haar beleid. Deze duurzame ontwikkelingsdoelen – ook wel Sustainable Development Goals of SDG’s genoemd – zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld. Ze vormen de wereldwijde duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Elke lidstaat is zelf
verantwoordelijk voor de vertaling van de SDG’s in het landelijk beleid. Gemeenten kunnen dit vertalen naar plaatselijk niveau. Het Gemeenten4GlobalGoals-netwerk van de VNG ondersteunt hen daarbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio