15.6 C
De Bilt

Herdenking bombardement Nijverdal op woensdag 22 maart

Nijverdal – Ook dit jaar herdenkt het gemeentebestuur op 22 maart (de Zwarte Dag) samen met nabestaanden en onze inwoners de mensen die zijn omgekomen bij het bombardement op Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. U bent uitgenodigd deze herdenking bij te wonen. Vanaf 09.30 uur staat koffie/thee klaar in het Memory Vrijheidsmuseum, Grotestraat 13 te Nijverdal.

De herdenking vindt plaats voor het Memory Vrijheidsmuseum.

Op 22 maart 1945 werden in Nijverdal 73 mensen dodelijk getroffen. In totaal zijn 85 personen omgekomen bij alle bombardementen in de gemeente Hellendoorn. Tijdens de herdenking zorgt een delegatie van muziekvereniging EMOS/KSW voor de muzikale begeleiding. Burgemeester Eijbersen houdt een toespraak. Daarna legt de burgemeester namens het gemeentebestuur een krans bij de gedenksteen. Leerlingen van de basisschool De Es uit Hellendoorn zijn ook aanwezig en leggen een bloem bij de gedenksteen. Vervolgens is er gelegenheid voor iedereen die dat wenst, bloemen bij de gedenksteen te leggen. Na afloop is er koffie/thee in Memory Vrijheidsmuseum.

Vlaginstructie

Inwoners van de gemeente Hellendoorn die de omgekomen Nijverdallers ook thuis willen herdenken, worden uitgenodigd de vlag halfstok te hangen tot zonsondergang.

Wegomleiding

Gezien de ervaringen van vorig jaar wordt dit jaar het verkeer tijdens de herdenking stil gelegd. De herdenking vindt plaats voor het Memory Vrijheidsmuseum van 10.00 uur tot 10.20 uur.

Het verkeer zal hier enige hinder van ondervinden. Verkeersregelaars worden ingezet om verkeer op alternatieve routes te wijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio