8.5 C
De Bilt

Herinrichting Bankastraat in Hengelo start op 9 januari

De Bankastraat in Hengelo wordt in 2024 heringericht, met als doel de straat veiliger en groener te maken. De maximale snelheid gaat naar 30 kilometer per uur, en de F35 wordt langs de straat doorgetrokken. Doorgaand verkeer moet rekening houden met omleidingen die ter plaatse worden aangegeven. De uitvoering van het werk wordt gedaan door aannemer Wegenbouw Lansink b.v. uit Saasveld.

Vooruitlopend op de herinrichting worden ook een aantal kabels en leidingen vervangen én wordt het energienetwerk verzwaard. De uitvoering daarvan wordt gedaan door Visser & Smit Hanab.

Werkzaamheden Bankastraat in 11 fases

De werkzaamheden starten op 9 januari ter hoogte van de afslag naar de Antillenstraat. Op die plek wordt een rotonde aangelegd. De weg wordt heringericht in 11 fases. Tot de zomer van 2024 wordt er gewerkt aan het deel tussen de afslag Antillenstraat en het Mitchamplein. Daarna start de herinrichting vanaf de Weideweg tot aan de afslag Antillenstraat. De verwachting is dat de klus in december 2024 wordt afgerond. Op www.hengelo.nl/bankastraat leest u de volledige planning van deze klus.

Bijna 1000 m2 extra groen

Als onderdeel van de herinrichting wordt er meer ruimte gemaakt voor groen en water in de hele straat. Zo wordt in totaal 995 m2 meer vergroend ten opzichte van nu. Bijna 100 bomen van verschillende soorten worden geplant. Bovendien wordt het regenwater ‘afgekoppeld’. Wat betekent dat het regenwater niet langer rechtstreeks in het vuilwaterriool terechtkomt.

Het water wordt apart opgevangen en hergebruikt voor de bomen. Het teveel aan water wordt afgevoerd naar de Berflobeek óf de nieuw aan te leggen wadi. Deze maatregelen dragen bij aan het beter vasthouden van water. Dat is goed in de strijd tegen droogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio