16.3 C
De Bilt

Hoe zie jij Enschede in 2050?

De gemeente Enschede werkt aan een ruimtelijke visie op de toekomst. Dat noemen we de omgevingsvisie. Daarin staat één grote vraag centraal: hoe moet de gemeente eruitzien in 2050? Wij willen heel graag weten wat inwoners hierover denken. Waar denkt u aan? Denkt u met ons mee? Vanaf 8 mei tot en met 26 mei kunt uw mening met ons delen via enschede.nl/omgevingsvisie.

Jeroen Diepemaat, wethouder stedelijke ontwikkeling: “Hoe zou Enschede in 2050 eruitzien? Dat vraag ik me wel eens af. Daarbij besef ik me dat de keuzes die we nu maken van invloed zijn op die toekomst. Omdat het de stad is van de toekomst van ons allemaal, van onze kinderen en kleinkinderen ben ik heel benieuwd naar de mening van onze inwoners. Waar zou u voor kiezen?”

Dilemma’s omgevingsvisie Enschede

Enschede verandert snel. Waar moeten we rekening mee houden? Onze gemeente groeit en het aantal inwoners ook. Het klimaat verandert en we gaan over op schone en duurzame energiebronnen. Al deze ontwikkelingen vragen om ruimte. Alle ruimte in onze gemeente heeft al een bepaalde functie en wordt gebruikt door mensen. Bijvoorbeeld om te wonen, werken, recreëren, landbouw te bedrijven of voor transport.

Kiezen

Met het oog op de toekomst heeft de gemeente allerlei plannen, en ook opdrachten vanuit het Rijk en de provincie. Meer huizen bouwen bijvoorbeeld. En ook duurzame energie opwekken voor de energietransitie. Het oppervlak van onze gemeente zou twee keer zo groot moeten zijn om al deze plannen uit te voeren. Dus moeten we kiezen. Welke keuze maakt u?

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de omgevingsvisie of mail naar omgevingsvisie@enschede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio