12.2 C
De Bilt

Start inkoopactie en nieuwe subsidie voor isolatiemaatregelen

Een woning energiezuiniger maken? Of zelf energie opwekken? De komende weken wordt er een advies- en inkoopactie georganiseerd voor alle woningeigenaren in de gemeente Dinkelland. Deze week ontvangen zij hierover een brief met uitleg. Naast het voordeel van de gezamenlijke inkoopactie kunnen inwoners sinds 1 januari 2023 een extra subsidie ontvangen voor isolerende maatregelen.

Wethouder Severijn stimuleert de actie: “Om in de toekomst energieneutraal en aardgasvrij te kunnen wonen en werken moeten we met z’n allen de nodige stappen zetten. De gezamenlijke inkoopactie en de extra subsidie maken het voor onze inwoners beter betaalbaar om een eigen woning te verduurzamen. En dat brengt het einddoel weer een stapje dichterbij.”

Inkoopactie voor alle woningeigenaren

Samen met ‘Winst uit je woning’ wordt er een aantrekkelijke inkoopactie georganiseerd voor alle huiseigenaren in de gemeente Dinkelland. Tijdens de actie koopt een inwoner samen met andere inwoners isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een hybride warmtepomp. Door de gezamenlijke inkoop ontvangt men offertes met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast helpt ‘Winst uit je woning’ inwoners om optimaal gebruik te maken van de bestaande (gemeentelijke en landelijke) subsidies en regelingen.

Meer informatie over de inkoopactie is te vinden op: www.winstuitjewoning.nl/dinkelland. Inwoners kunnen zich daar vrijblijvend aanmelden om mee te doen met de actie en verder kunnen ze zich aanmelden voor de online informatieavond op 7 februari 2023.

Gemeentelijke subsidie voor het isoleren van uw eigen woning

Iedereen die een eigen woning beter wil isoleren kan zich van 1 januari 2023 tot en met 15 oktober 2024 melden voor extra subsidie. De gemeentelijke subsidie bedraagt maximaal € 750,- en komt bovenop de Rijkssubsidie (ISDE). De extra subsidie is van toepassing op allerlei isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie, mits uitgevoerd door een erkende isolatiepartij. Inwoners die ná 1 oktober 2022 een isolatiemaatregel hebben laten uitvoeren, kunnen met terugwerkende kracht de subsidie aanvragen.

Lees meer over de isolatiesubsidie: www.dinkelland.nl/subsidieregeling-isolatie

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio