5.2 C
De Bilt

Inleverdag vuurwerk regio twente

Enschede – Veiligheidsregio Twente heeft een Inleverdag vuurwerk (in verbant met de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod) voor particulieren een mogelijkheid georganiseerd om dit vuurwerk in te leveren. Dit omdat er ieder jaar veel slachtoffers vallen bij het afsteken van vuurwerk en de zorg op dit moment al zwaar belast is vanwege het coronavirus. Het kan dat mensen nog vuurwerk van vorig jaar in de schuur of op zolder hebben liggen.

Waar en wanneer inleverdag

Verspreid over 3 locaties in Twente kunnen mensen terecht om het vuurwerk in te leveren:

Wierden: 29 december 2020 tussen 10.00 en 14.00 uur, Vrachtwagen parkeerplaats, Vijverweg 2 Oldenzaal: 29 december 2020 tussen 14.30 en 18.00 uur, Van Gils terrein, Kleibultweg 48
Enschede: 30 december 2020 tussen 10.00 en 18.00 uur, Diekman-terrein, J.J. van Deinselaan 22

Voor wie

De inleverdag is bedoeld voor particulieren, niet voor professionals. Daarbij gaat het uitsluitend om consumentenvuurwerk t/m categorie F3. Dat is al het vuurwerk dat vorig jaar legaal kon worden gekocht.

Vanaf 1 december 2020 is het vuurwerk uit de categorie F3 verboden, dit omvat knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen (single shots). Het F3 vuurwerk is wel in te leveren op bovenstaande data bij de inleverpunten.

Hoe

Inwoners dienen per auto naar de inlever locatie te komen. Hier neemt een erkend bedrijf het vuurwerk in en zal dit afvoeren. Uiteraard is alles georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio