16.1 C
De Bilt

Jeugd aan zet: Comedy en muziek in gemeente Dinkelland

Dinkelland Comedy met Thijs Kemperink en een avond vol gezelligheid en muziek georganiseerd voor en door de jongeren.

Vrijdag 22 oktober organiseert jeugd gefaciliteerd door de gemeente Dinkelland en FC Noaber een Comedy en feestavond. Een avond speciaal voor en door jongeren. Thijs Kemperink toert op deze avond van Partycentrum Ensink in Weerselo naar Zalencentrum ’t Wubbenhof in Denekamp naar voetbalvereniging KOSC in Ootmarsum, om op iedere plek een show weg te geven. De rest van de avond is in handen van een betrokken groep jongeren die binnen de geldende Corona regels een avond vol entertainment organiseren. Carnavalsverenigingen de Pearse Köp uit Weerselo, de Greune Köttelpeerkes uit Denekamp en voetbalvereniging KOSC helpen mee om de avond tot een succes te maken.

“Als gemeente vinden we het belangrijk om de negatieve gevolgen van Corona tegen te gaan. Daarom hebben we de afgelopen maanden samengewerkt met FC Noaber. Een project van, voor, door en met jongeren. Bij FC Noaber volg je een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) waarin je veel leert en praktijkervaring op doet.

Op deze manier doet de jeugd niet alleen ervaring op, maar worden ook activiteiten georganiseerd die zijzelf interessant vinden om de gevolgen van Corona zoals eenzaamheid te minimaliseren”, aldus wethouder Ilse Duursma.

Bente is één van de 16 jongeren die meehelpt aan de organisatie van de comedy avonden. “Ik werd benaderd door iemand binnen het gemeentehuis om mee te helpen bij de Comedy Avond. Het leek mij meteen erg leuk om te doen omdat het een avond speciaal voor de jeugd is, en omdat ikzelf ook jeugd ben, weet ik precies wat wel en niet leuk is voor mijn leeftijdsgenoten.

Door mee te helpen aan de evenementen die FC Noaber initieert, heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Het voelt fijn om in deze tijden met leeftijdsgenoten leuke en leerzame dingen te doen. Ik ben geïnteresseerd in een communicatie-opleiding. Daarom ben ik in de organisatie vooral met de communicatie en promotie bezig geweest. Ik heb bijvoorbeeld een opzet gemaakt voor de poster voor de Comedy Avond en wat promotie voor de sociale media gedaan.”

Heb jij ook zin om naar de Comedy Avond te komen?

Dat kan! Kies een van de locaties waar je graag naartoe zou willen en houd de Instagram van FC Noaber in de gaten.

Ben jij enthousiast geworden over FC Noaber?

Ben je tussen de 14 en 27 jaar? Kom FC Noaber dan versterken en help ze evenementen als deze te organiseren. Stel je vragen of meld je aan bij FC Noaber via info@fcnoaber.nl.

Let op: Deze avond wordt georganiseerd volgens de geldende algemene coronaregels en regels omtrent horeca. Een Coronatoegangsbewijs is daarom verplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio