16.1 C
De Bilt

Jeugdkamperen gemeente Tubbergen

Ook deze zomer kan de jeugd uit de gemeente Tubbergen weer jeugdkamperen. Het is een traditie voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Tubbergen om de zomervakantie te vieren door samen met vrienden te kamperen. Het is daarbij ook dit jaar verplicht dat jonge kampeerders zich aanmelden via de website van de gemeente, zodat er veilig en gezond gekampeerd kan worden.

Samen verantwoord jeugdkamperen

Om samen te zorgen dat dit ook mooie én verantwoorde kampeerdagen worden, houden wij ons zoals ieder jaar aan een aantal spelregels. De spelregels zijn gezamenlijk door jongeren, ouders, grondeigenaren en gemeente opgesteld, zodat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid weet en neemt. Uit de evaluatie blijkt dat de mate van overlast minder is dan jaren geleden. Overlast zit hem in een enkele kampeerlocatie die zich niet heeft aangemeld bij de gemeente.

Wethouder Hilde Berning-Everlo: “Jeugdkamperen is al vele jaren een geliefde traditie in onze gemeente waar veel jongeren mooie herinneringen aan hebben. Ook dit jaar zijn we bereid het jeugdkamperen toe te staan, maar wel op basis van goede afspraken. Door middel van duidelijke spelregels streven we ernaar dat we allemaal plezier beleven aan de kampeerperiode en dat iedereen weet wat wel en niet is toegestaan bij het jeugdkamperen. Veiligheid en gezondheid staan voor ons voorop.”

Informatieavond

Voorafgaand aan de kampeerperiode organiseren we een informatieavond voor ouders op 8 juli om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in het gemeentehuis in Tubbergen. Aanmelden voor deze informatieavond kan via jeugdkamperen@tubbergen.nl. Tijdens de informatieavond worden onder andere de spelregels van dit jaar bekeken en spreken we met elkaar over de verwachtingen en verantwoordelijkheden van de jeugd, ouders, grondeigenaren en de gemeente rondom deze traditie.

Aanmelden

Ben je van plan in de maand juli te kamperen met je vriendengroep? Meld je dan aan via de website. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 juli 2024. Heb je vragen? Stel ze gerust via jeugdkamperen@tubbergen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio