6.9 C
De Bilt

Kampeerfeesten geven jongeren uitdaging voor gezondheids-challenge

Tubbergen – Naast het tekenen van spelregels en inleveren van een coronaproof kampeerplan, krijgt de Tubbergse jeugd er dit kampeerfeestseizoen nog een uitdaging bij: nadenken over hoe je zo gezond mogelijk kan leven en daarvan een challenge maken tijdens je kampeerfeest. De mooiste en best uitgevoerde challenge wint een BBQ voor 10 personen.

Kampeerfeesten

Voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Tubbergen is het inmiddels een echte traditie geworden: het begin van de zomervakantie vieren door het samen kamperen met vrienden. Zeker na maanden van lockdown is dat iets om naar uit te kijken. Maar omdat corona nog steeds niet helemaal weg is en niemand zit te wachten op een vierde golf, zijn kampeergroepen verplicht om ook dit jaar naast de spelregels een coronaproof kampeerplan aan te leveren. In dit plan moeten zij nauwkeurig omschrijven met hoeveel jongeren ze gaan kamperen en op welke manier zij dat veilig doen. Daar komt dit jaar nog iets extra’s bij.

Besef hoe kostbaar gezondheid is

“Door corona en de gevolgen ervan beseffen we ons des te meer hoe kostbaar onze gezondheid is”, zegt wethouder Hilde Berning. “Natuurlijk kan je altijd wat overkomen, maar wanneer je een beetje gezond leeft, voel je je wel fitter en opgewekter. En omdat wij denken dat het met gezond leven ook een kwestie is van jong geleerd, oude gedaan, dagen we de kampeerjeugd uit om tijdens de kampeerfeesten na te denken over wat zij zelf kunnen doen om gezonder te leven. En om daar dan een challenge van te maken.

Dat kan van alles zijn: variërend van wie de meeste stappen per dag maakt, het langst kan slapen, de meest gezonde maaltijd maakt of een dancebattle of bootcamp organiseert. Als het maar veilig en gezond plaats kan vinden.” Het is de bedoeling dat de kampeerders hun challenge vastleggen met filmpjes, die uploaden op Instagram en daarbij @gemeentetubbergen taggen.

Graag eerst in gesprek

Net als de voorgaande jaren wil burgemeester Wilmien Haverkamp samen met wethouder Hilde Berning voordat de kampeerfeesten losbarsten graag in gesprek met de kampeerjeugd en hun ouders.  “We vinden het mooi om te weten waar de jongeren gaan kamperen en wat ze ervan verwachten”, vertelt de burgemeester. “We hechten veel waarde aan gezond en veilig kamperen en willen daarover graag het gesprek met de jongeren en ouders aangaan. Hoe willen zij invulling geven aan het veilig en het coronaproof kamperen? Zodat het voor iedereen een kampeerfeest is en blijft.” Hiervoor wordt een online bijeenkomst gehouden op 24 juni van 19:00 tot 19:45 uur. Jongeren kunnen zich hiervoor opgeven via kampeerfeesten@tubbergen.nl

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de wereld eruitziet na 1 juli en wat dan de maatregelen zijn. Er bestaat dus altijd een (kleine) mogelijkheid dat het kamperen toch geen doorgang kan vinden. Jongeren die van plan zijn om in de maand juli een kampeerfeest te houden kunnen zich voor 29 juni digitaal opgeven via de website van de gemeente Tubbergen. Het is de bedoeling dat zij op deze pagina de spelregels en het invulformulier voor een coronaproof kampeerplan downloaden, ondertekenen en dan weer uploaden. Daarnaast moeten er een aantal gegevens worden ingevuld via de website. Wie verder nog vragen heeft kan deze stellen via kampeerfeesten@tubbergen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio