16.1 C
De Bilt

Kappen van bomen aan Oldenzaalsestraat

Enschede – Van 24 tot en met 26 januari 2018 worden de bomen aan de Oldenzaalsestraat tussen het spoor en de Boulevard 1945 gekapt. De kap is noodzakelijk om de wateroverlast in dit deel van het centrumgebied aan te pakken.

De Oldenzaalsestraat is van 24 tot en met 26 januari 2018 tussen 09.00 – 16.00 uur tijdelijk een eenrichtingsweg. Het verkeer vanaf de Boulevard 1945 kan doorrijden. Vanaf de kant van het spoor wordt het verkeer door middel van borden omgeleid. Deze informatie heeft op 17 januari ook op de gemeentepagina in de Huis-aan-Huiskrant gestaan.

Waterberging Oldenzaalsestraat

In de binnenstad ondervinden winkels en bewoners problemen bij intensieve regenbuien. De gemeente pakt dit probleem aan door een ondergrondse en bovengrondse waterberging aan te brengen in de Oldenzaalsestraat tussen de spoorwegovergang en de Boulevard 1945. Om de plannen te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om alle bomen te kappen die in dit gebied staan. De kap vindt nu plaats omdat in het broedseizoen (15 maart 2018 tot 15 juli 2018) geen bomen gekapt mogen worden.

Als de werkzaamheden klaar zijn, worden er meer bomen terug gepland. Samen met de wadi’s, die zorgen voor de bovengrondse wateropvang, vormt dit een groene linie langs dit deel van het centrum.

Inloopbijeenkomst

Begin maart wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden, ondernemers en belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst is het definitief ontwerp te zien en is er meer bekend voor de bereikbaarheid en de planning tijdens de werkzaamheden. Hierover volgt meer informatie in de Huis-aan-Huis.

3D impressies van de toekomstige inrichting, waarbij er varianten getoond worden met en zonder water in de wadi’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio