17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Kinderboerderij Nijverdal zet activiteiten voort op kleiner deel van het terrein

Vanaf 2018 is Kinderboerderij Nijverdal gevestigd aan de Derde Kampsweg in Nijverdal. Zij huurt het terrein van de gemeente Hellendoorn. Na evaluatie is gezamenlijk besloten dat de boerderij haar activiteiten op een kleiner deel van het perceel voortzet.

Op deze manier hoopt het bestuur van de kinderboerderij haar activiteiten beter te kunnen realiseren en het terrein goed te onderhouden. De gemeente Hellendoorn heeft nog geen concrete plannen met de grond die vrij komt. Hier doet ze de komende periode onderzoek naar.

Kinderboerderij moet leuke plek voor inwoners zijn

Het is de bedoeling dat elementen zoals het plukbos, de wandelpaden en de parkeerplaatsen terug komen op het perceel dat overblijft. Wethouder Egbert Nijenbanning vertelt: “We willen dat de boerderij voor onze inwoners een leuke plek is om naartoe te gaan. Het is belangrijk dat de buurt hier tevreden over is en dat het voor de vrijwilligers van de boerderij behapbaar en goed te onderhouden is. We hopen dat deze oplossing hier aan bijdraagt.”

Voorzitter van Kinderboerderij Nijverdal Marc-Jan Hengstman vult aan: “Het bestuur en de vrijwilligers zetten alle activiteiten voort op het terrein en dragen zorg voor een volwaardige kinderboerderij. Dat zal niet van de één op de andere dag zijn, maar we werken er hard aan. Wij kunnen daar altijd hulp bij gebruiken.”

Binnenkort vindt er een gesprek plaats met omwonenden van de boerderij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio