6.7 C
De Bilt

Kinderen zelf aan de slag met duurzaamheid

Losser – Zo’n 60 basisschoolkinderen in Losser gaan zelf aan de slag met de Energy Challenges. Via de Energy Challenges worden zij uitgedaagd om op hun eigen manier campagne te voeren voor ‘energiebesparing’ en ‘duurzaam omgaan met afval’ op school. De kinderen ontdekken zo hun talenten én maken kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Op dinsdagochtend 22 januari krijgen ze eerst uitleg over de spelregels van de Energy Challenges. Daarna zwermen ze uit naar diverse locaties (o.a. in ‘t Lossers hoes) om mee te doen aan verschillende workshops. Startlocatie is Grand Café Smit in Losser, aanvang 9.00 uur.

De leerlingen hebben niet stilgezeten en hun zogenaamde Energizerteams samengesteld. Zij staan te springen om hun school zo duurzaam mogelijk te maken en met elkaar de strijd aan te gaan om zoveel mogelijk energie te besparen en de hoeveelheid afval op school te beperken. 
Op woensdag 12 juni wordt bekend gemaakt welk team hier het beste in is geslaagd. Benieuwd naar de prestaties van de Energizerteams? Houd dan de Facebookpagina van gemeente Losser in de gaten.

Het concept Energy Challenges wordt vanuit de gemeente Losser aan de basisscholen aangeboden om extra invulling te geven aan de Greune Deal die op 10 oktober jl. is gesloten tussen de gemeente en de basisscholen. In de Greune deal is afgesproken dat het basisonderwijs tien procent aan energie gaat besparen en duurzaam omgaat met afval. De ‘Energy Challenges’ Losser betreft een pilot van één jaar. Bij een succesvol verloop wordt het project vervolgd en mogelijk uitgebreid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio