13.1 C
De Bilt

Klimaatbescherming: Twente, Münster en Osnabrück slaan handen ineen

De steden Enschede, Hengelo en Almelo werken als ‘Netwerkstad Twente’ samen met de Duitse steden Münster en Osnabrück in een samenwerkingsagenda: MONT*. Dit stedennetwerk heeft deze week een belangrijke stap gezet in de gezamenlijke aanpak van sociale en economische uitdagingen in de Duits-Nederlandse regio. De burgemeesters van de vijf steden tekenden een intentieverklaring voor de “MONT-Strategie 2030”. Dit betekent dat de vijf steden intensiever willen gaan samenwerken op een aantal thema’s waaronder klimaatbescherming.

Klimaatbescherming als één van de belangrijkste thema’s

In dit document staat dat de vijf steden intensiever willen gaan samenwerken op verschillende thema’s, zoals mobiliteit, innovatie en duurzaamheid. Bij duurzaamheid ligt de focus op klimaatbescherming en watermanagement. Hierbij gaat het zowel om het aanpakken van de watertekorten als de waterovervloeden in de regio.

Burgemeester Bleker: ‘Met de MONT-samenwerking verbinden we een aantal grote steden uit de Nederlandse en Duitse grensregio met elkaar. Ons uiteindelijke doel is dat deze steden samen één kennisregio en innovatiehub worden met goede bereikbaarheid tussen de steden. Dit versterkt de positie van de steden en de hele regio. Zo vergroten we de kansen en mogelijkheden voor inwoners en ondernemers uit Twente, Overijssel, het Münsterland en Niedersachsen. Daarnaast houden uitdagingen zoals de klimaatbescherming niet op bij de grens en daarom pakken we dit in samenwerking met elkaar op.’

*MONT staat voor Münster Osnabrück en Netwerkstad Twente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio