5.7 C
De Bilt

Landelijke Klimaatmars in Amsterdam: KlimaatAlarm Deventer roept Deventenaren massaal op te gaan

Deventer In verband met de VN Klimaattop vanaf 31 oktober plaatsvindt in Glasgow, wordt de Klimaatmars georganiseerd door de landelijke organisatie KlimaatAlarm op zaterdag 6 november in Amsterdam. Het KlimaatAlarm organiseerde 14 maart jongstleden in veel verschillende steden een eerste klimaatprotest. KlimaatAlarm Deventer mobiliseerde toen ruim 400 mensen op de Brink. En sindsdien elke laatste zondag van de maand. Nu wil KlimaatAlarm Deventer met zoveel mogelijk mensen naar Amsterdam om te laten zien dat het draagvlak voor een beter en adequater klimaatbeleid groot is.

Klimaattop

De wetenschap is luid en duidelijk: de huidige klimaatcrisis vormt een immense bedreiging voor mensen in het hier en nu. Grootschalige actie is nodig voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst en de overheden doen nog veel te weinig. Begin november komen wereldleiders bijeen tijdens de VN Klimaattop in Glasgow. Dit is hét moment voor massaal protest. In alle hoeken van de wereld gaan mensen de straat op om politieke leiders tot actie te bewegen.

Klimaatmars

Zo ook in Nederland: op zaterdag 6 november gaan we massaal naar Amsterdam om de straat op te gaan. Iedereen is welkom en nodig! We verzamelen op de Dam en gaan vanaf daar, met onze protestborden hoog in de lucht, naar het eindpunt. Daar staan verschillende mensen uit de beweging klaar om het woord te nemen en muzikale optredens te geven. Dus kom naar Amsterdam en doe mee!

KlimaatAlarm Deventer

KlimaatAlarm Deventer wil voor mensen uit de Stedendriehoek de reis naar Amsterdam op 6 november makkelijk maken. Als je je meldt via klimaatalarmdeventer@protonmail.com, dan wordt je geholpen om samen met anderen een samenreistreinticket te regelen. Meer info over de Klimaatmars: https://klimaatmars2021.nl/de-mars/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio