1.7 C
De Bilt

‘Koale Karmis’ Ootmarsum is er weer helemaal klaar voor

OotmarsumDe kogel is door de kerk. De laatste sfeervolle kermis van Twente, beter bekend als de ‘Koale Karmis’ gaat dit jaar weer door. Dit heugelijke nieuws heeft burgemeester John Joosten van Ootmarsum laten weten aan de exploitanten, horecaondernemers en andere direct betrokkenen. De kermis wordt jaarlijks gevierd in het eerste weekend van november. Dit jaar vindt de kermis plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november. Er worden weer vele bezoekers verwacht in de stad.

Aantrekkelijk evenement voor jong en oud

Jaarlijks ontvangt Ootmarsum vele bezoekers van heinde en verre tijdens de Koale Karmis. De kermis is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot evenement waarbij ook bezoekers van buiten de stad naar de laatste kermis van het seizoen komen. De horecagelegenheden zijn gevuld met bezoekers die genieten van een hapje en een drankje en kinderen die genieten van het aanbod aan attracties. Kortom, een aantrekkelijk evenement voor jong en oud.

Samenwerking met horecagelegenheden


Twee weken geleden heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden met alle horecagelegenheden, politie, beveiliging, kermisvertegenwoordigers en de gemeente Dinkelland. Samen staken ze de koppen bij elkaar en gaan ze er samen voor om de Koale Karmis weer als vanouds door te laten gaan. “We werken nu al een aantal jaren samen, in een goede sfeer, waardoor er een goede en hechte samenwerking is ontstaan”, vertelt Bianca Menderink, namens de gemeente betrokken bij de organisatie van de Koale Karmis.

Koale Karmis

“De Koale Karmis is al jarenlang een traditie. Door corona kon de kermis vorig jaar niet doorgaan. De vaccinatiegraad is hoog en dit werpt zijn vruchten af, ook voor de Koale Karmis. Het knusse en koale evenement dat elk jaar weer duizenden bezoekers ontvangt mag dit jaar weer doorgaan, zo hebben we besloten. Daarnaast is het de horecagelenheden meer dan gegund, na een lange periode van geen tot weinig bezoekers, eindelijk weer ‘oalerwetse’ gezelligheid te hebben in het bedrijf. De Koale Karmis is dé plek voor ouderwets kermisvertier, we hopen samen een mooi evenement neer te zetten”, vertelt burgemeester John Joosten.

Coronamaatregelen

Het evenement mag doorgaan mits de (dan geldende) coronamaatregelen in acht worden genomen. Dit betekent dat de kermis en horeca uiterlijk om 00.00 uur sluiten. Daarnaast is een geldig coronabewijs verplicht in de horeca. Dit houdt in dat de bezoeker, náást een geldig ID-bewijs, een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur), een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs moet laten zien met behulp van de CoronaCheck-app. Er worden speciale Wi-Fi access punten geplaatst in het stadje zodat de CoronaCheck snel gedaan kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio