14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Korte Bos bewoners ontwerpen ontmoetings- en speelplek

Deurningen – Een echte ontmoetings- en speelplek was er niet voor de buurtbewoners van Korte Bos. Daarom trok initiatiefnemer Frans Derkink bij de gemeente Dinkelland aan de bel met dit idee. Na een aantal zaterdagen hard werken is een prachtige ontmoetingsplek gerealiseerd. Afgelopen zaterdag opende wethouder Ben Blokhuis de plek samen met de omwonenden.

Initiatiefnemer en hovenier Frans Derkink legt vol enthousiasme uit hoe het resultaat tot stand kwam: “Ik heb dit natuurlijk niet allemaal alleen gedaan. Samen met de buurt en de gemeente heb ik het idee voor een ontmoetings- en speelplek ontwikkeld en mogelijk gemaakt. Het speelveld is voor kinderen van 0 tot 12 jaar en de picknickbank op het veld biedt ouders, oudere kinderen en opa’s en oma’s de mogelijkheid samen te komen. Met de hele buurt hebben we alle oude wilde beplanting die er stond verwijderd, waardoor er ruimte ontstond voor nieuw groen en speeltoestellen.”

Grote verdienste

Wethouder Ben Blokhuis prijst de Deurningers voor hun inzet: “Deze prachtige plek is de grote verdienste van de inwoners van het Korte Bos. Het is geweldig om te zien hoe de hele buurt hier zelf de schouders onder heeft gezet. Een goede ontwikkeling, die bijdraagt aan de sociale contacten in de buurt.” Contactpersonen Openbare Ruimte Jan Busscher en Alfons Hottenhuis kijken tevreden terug op de samenwerking: “Als bewoners de omgeving willen aanpakken, kunnen zij hun initiatief met ons bespreken. We zien steeds vaker dat inwoners actie ondernemen in hun eigen omgeving. Met mooie resultaten zoals hier.”

Korte Bos

Met behulp van subsidies kon een bijdrage worden geleverd aan de aankoop van de speeltoestellen. Met al deze middelen is een leuke en uitdagende speelplek voor alle leeftijden worden gebouwd. “Het is best snel gegaan”, constateert Derkink. “We hebben veel slagen kunnen maken dankzij korte lijntjes met de Contactpersonen Openbare Ruimte van de gemeente.

Contactpersoon Openbare Ruimte

“De afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Dinkelland wil meer samenwerken met de bewoners”, licht Blokhuis toe. “De inrichting, het beheer en onderhoud van de leefomgeving is iets van ons samen. Daarom worden bewoners vooraf betrokken bij nieuwe plannen. Ook is er vaak meer mogelijk dan men denkt.”

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over wat u in uw omgeving kunt doen of hoe u deze anders kunt inrichten? Dan kunt u contact opnemen met onze Contactpersonen Openbare Ruimte (COR) Jan Busscher en Alfons Hottenhuis via tel. (0546) 854 100.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio