14.8 C
De Bilt

Kruispunt Deldenerstraat – Marskant weer open!

Op woensdag 25 mei is het kruispunt Deldenerstraat in Hengelo weer open voor alle verkeer. Op 10 mei 2021 werd deze belangrijke kruising afgesloten. Een nieuwe inrichting voor de Deldenerstraat (vanaf de Langestraat tot aan de kruising Tuindorpstraat (inclusief Mitchamplein) en Marskant volgde. Iets meer dan een jaar later is de volledige kruising heringericht én weer open. Wethouder Gerard Gerrits is blij met de afronding van de vernieuwing van de Deldenerstraat: ‘Werkzaamheden aan een belangrijke invalsweg hebben veel impact in de stad. Ik ben blij met het begrip én geduld wat we de afgelopen jaren van onze inwoners hebben gekregen’.

Herinrichting Marskant en Deldenerstraat

Want met het openen van de kruising komt er een einde aan een groot herinrichtingsproject in de Hengelose binnenstad. Dat project startte in 2019 met een nieuwe inrichting voor het deel tussen kruispunt Bornsestraat tot aan de Langestraat. In 2020 volgde het deel tussen de kruising Tuindorpstraat en kruising Geerdinksweg.

De herinrichting van de Marskant, Deldenerstraat én de kruising rondom het Mitchamplein was de laatste horde. Door een prettige samenwerking met aannemer Strukton Civiel én gunstige omstandigheden is het project sneller afgerond dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Verkeersveilige inrichting

Boven de grond is de herinrichting van het gebied duidelijk zichtbaar. Langs de Marskant en het Mitchamplein is de F35 doorgetrokken. Op de Bankastraat na ligt er nu door heel Hengelo een mooie veilige fietsverbinding. Ook zijn beide weghelften wat versmald, wat snel rijden ontmoedigt. Auto- en fietsverkeer heeft een eigen plek gekregen, zo veilig mogelijk voor alle partijen. Gerrits: ‘verkeersveiligheid is in ons beleid één van de speerpunten, de automobilist, fietser én voetganger hebben een eigen plek en dat bevordert de verkeersveiligheid’.

Doorstroming

Naast een verkeersveilige inrichting is het nieuwe ontwerp ook gericht op een efficiënte doorstroming voor alle verkeersdeelnemers. Nieuwe intelligente verkeerslichten zorgen voor efficiënte afwikkeling van het verkeer. Gerrits: ‘Mooi dat dit nu gerealiseerd is langs de gehele Deldenerstraat. Zo langzamerhand zien we die intelligente systemen op steeds meer plekken in de stad en dat komt de afwikkeling van alle verkeersstromen zeker ten goede!’

Ondergrond volledig op de schop

In het afgelopen jaar is ook veel werk verricht waar nu niets meer van te zien is. Onder de grond is het vuilwaterriool vernieuwd. Daarnaast is er een nieuw regenwaterriool aangelegd. Dit riool zorgt voor de afvoer van regenwater naar de Berflobeek. Dus geen schoon regenwater meer naar de rioolwaterzuivering maar afvoer via de natuurlijke manier: de beek.

Klimaatadaptatie

Klimaatadaptatie is dan ook een belangrijk onderdeel in dit project. Belangrijke wegen moeten toegankelijk blijven tijdens flinke hoosbuien. Door de rioolstelsels van elkaar te scheiden wordt het water op deze plek tijdens piekbuien beter afgevoerd. Verkeer heeft er op deze manier zo weinig mogelijk last van.

In het hele gebied is ook meer ruimte gecreëerd voor groen. Het Mitchamplein heeft de parkeerfunctie behouden maar is flink vergroend. Ook langs de wegen zijn diverse plantvakken aangelegd. Aannemer Strukton Civiel zorgt de komende weken nog voor een finishing touch van het gebied. Het verkeer zal hier geen hinder meer van ondervinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio