17.6 C
De Bilt

Kunstgrasveld in De Lutte in gebruik genomen

Losser – Nout Eertman en Jens Steghuis uit De Lutte stuurden vorig jaar een brief aan de gemeente voor een nieuw kunstgrasveld in de buurt aan te leggen. Nu kunnen ze er volop sporten en voetballen, want het nieuwe voetbalveldje aan Zwaluwstraat is klaar en al in gebruik.

Kunstgrasveld

Wethouder Harry Nijhuis: “Het kunstgras was een vurige wens van Nout en Jens en van veel andere kinderen uit de buurt. Nout en Jens hebben het initiatief genomen en een verzoek bij ons ingediend. Hier werkten we graag aan mee. Het is een prachtige speelvoorziening voor de hele buurt. Mooi om te zien dat de jeugd er nu volop gebruik van maakt.” Het grasveld aan de Zwaluwstraat heeft een afmeting van 13 x 20 meter en is volledig omheind met een hek en geïntegreerde doelen.

Het nieuwe kunstgrasveld in De Lutte – Foto: © gemeente Losser

Enige vertraging door weer

Eind vorig jaar is opdracht gegeven voor de aanleg van het kunstgras in de Zwaluwstraat in De Lutte. Door slecht weer in februari zijn de werkzaamheden wat vertraagd, maar nu is het kunstgrasveld dan gereed en in gebruik.
Het speelterrein aan de Zwaluwstraat is niet de enige locatie in De Lutte waar nieuwe speelvoorzieningen zijn gerealiseerd. Op diverse speelterreinen in De Lutte zijn in de afgelopen weken nieuwe speeltoestellen bijgeplaatst, zoals twee nestschommels, een glijbaan en een draaitoestel. Wethouder Harry Nijhuis: “we hebben inmiddels ook opdracht gegeven voor de aanleg van een nieuw speelterrein aan de Rosmolen/Stellingmolen in De Lutte.

Speeltoestellen

Naast enkele speeltoestellen wordt ook op deze locatie een omheind kunstgrasveld gerealiseerd. Hierover hebben we de buurtbewoners begin maart geïnformeerd. De aanleg zal waarschijnlijk eind juni/begin juli plaatsvinden.”
Als dit kunstgrasveld gereed is, kan er op drie plekken in De Lutte op kunstgras gespeeld worden, namelijk op sportpark De Stockakker, op het kunstgrasveld aan de Zwaluwstraat en in de Luttermolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio