19.1 C
De Bilt

Kunstproject taNDem nodigt uit voor kick-off bijeenkomst nieuwe themajaar

Gronau/Enschede – Het grensoverschrijdende kunst- en cultuurproject taNDem nodigt uit voor de kick-off bijeenkomst van het nieuwe themajaar op 31 januari 2019.

De komende jaren werken Nederlandse en Duitse kunstenaars en cultuurmakers uit de EUREGIO in tandems samen en creëren ze kunst- en cultuurprojecten. Om potentiële projectpartners uit het buurland te vinden en een grensoverschrijdend netwerk op te bouwen, vindt op 31 januari 2019 van 10 tot 15 uur bij het Kulturhus in Borne het taNDemcamp 2019 plaats.

“Na het grote succes van dit jaar hebben we veel zin in 2019 en het nieuwe jaarthema Energie” vertellen de inhoudelijke projectleiders Johan Godschalk en Andre Sebastian. Tijdens de kick-off bijeenkomst staat de ontmoeting centraal, maar we vinden het heel belangrijk dat de deelnemers ook een actieve rol krijgen, leggen ze uit. “Zij zijn namelijk de creatieve mensen en daarom kunnen ze zelf een bijdrage leveren en de dag samen met ons inhoudelijk vormgeven”.

De deelname aan het tweetalige taNDemcamp is gratis en inclusief eten en drinken. De projectleiding roept kunstenaars en cultuurmakers op om mee te doen en mogelijke partners van de andere zijde van de grens voor een gezamenlijk project te ontmoeten. De kunstenaarstandems kunnen maximaal € 15.000,- subsidie uit het project ontvangen. Het jaarthema van 2019 is: “Energie – Wat is onze drijfveer?”.

Meer informatie over het project en de aanmelding is beschikbaar op: www.tandemkunst.eu. Aanmelden is verplicht via: https://tandemcamp19-nl.eventbrite.de.

Achter de naam taNDem staat het INTERREG V A project “Kunstverbinding – Kunstverbindung”. Binnen dit project werken de EUREGIO, Cultuurmij Oost, Münsterland e.V., Emsländische Landschaft e.V., de Stadt Osnabrück, de Landkreis Osnabrück en de Provincies Gelderland en Overijssel samen aan het versterken van de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied.

Het project “Kunstverbinding – Kunstverbindung” wordt in het kader van het INTERREG V A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Provincies Gelderland en Overijssel, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten en het Wirtschaftsministerium des Landes NRW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio