20.7 C
De Bilt

Kunstwerk ‘de wensboom’ in gebruik genomen bij Medisch Spectrum Twente

Enschede – Een metershoge stalen kunstwerk is vandaag in gebruik genomen als wensboom in Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. WISH3, waarmee MST samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent.

Wensboom als kunstwerk

Het kunstwerk is ontworpen door Lonneke van Stichting AssortiMens in Oldenzaal. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met ASS (autismespectrumstoornis). De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau in Enschede dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in deze boom hangen of online een wens indienen.  Periodiek worden door het MST en WISH3 wensen vervuld.

“Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen”

Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur

“Deze prachtige en maar liefst 5,5 meter hoge boom staat midden in ons ziekenhuis. Hier kunnen mensen hun wens achterlaten. Wensen die als doel hebben om de kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren, een lach op het gezicht te toveren, vertrouwen in het leven (terug) te krijgen of het (werk)plezier te vergroten.  Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen, want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig”, vertelt Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur.

Wensen indienen

Vanaf vandaag kan een wens worden ingediend via www.wish3.nl, in de boom worden gehangen of  in de wensbox worden gestopt. De wensindiener geeft ook aan wat hij kan doen om de wens helpen te vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door ‘Vrienden van het MST’ en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Over WISH3

De sociale onderneming, WISH3, creëert impact voor mens, omgeving en organisatie. De 3 P’s: People, Planet en Profit vormen hierbij het uitgangspunt. Een kunstobject wordt als start van het project ontworpen en gemaakt  door mensen met een (arbeids)beperking, die op deze manier een podium krijgen in de maatschappij. Het object wordt zoveel mogelijk gemaakt van restproducten en de winst vloeit terug in de stichtingen waarmee het bedrijf samenwerkt.

Positieve impact leveren

Het kunstobject wordt gebruikt als middel voor een wens- en organisatietraject. Dit traject biedt waardevolle resultaten voor een opdrachtgever: positieve impact op mens en omgeving, meer binding tussen mensen, minder (ziekte)verzuim, toename productiviteit medewerkers,, betrokken en gemotiveerde mensen, inzicht in het welbevinden en behoeften van de mensen. Meer weten over WISH3: zie www.WISH3.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio