23.8 C
De Bilt

Lichtjesavond Oosterbegraafplaats

Enschede -De gemeente Enschede organiseert  op donderdag 2 november 2017 een herdenkingsbijeenkomst op de Oosterbegraafplaats en gedenkpark. Deze lichtjesavond wordt dit jaar georganiseerd  in samenwerking met de KRO-NCRV “Voor wie steek jij een kaarsje op” .

Kaarsjes aansteken

Een kaarsje aansteken voor een overleden dierbare is voor steeds meer mensen een waardevol gebruik. Ook de KRO-NCRV koestert deze gewoonte en wil samen stilstaan bij geliefden die wij zo missen. Het samen zijn en delen biedt troost. Dat is de gedachte achter het programma Voor wie steek jij een kaarsje op?

Samen herdenken op Lichtjesavond

Vanaf de Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis wordt het programma Voor wie steek jij een kaarsje op? live uitgezonden vanaf 18.50 uur op NPO2  en op de Oosterbegraafplaats is deze live-uitzending te volgen op een groot scherm.

Gedenkpark

De herdenking op de Oosterbegraafplaats start vervolgens om 19.15 uur. Terwijl de schemering valt , steken we een kaarsje aan en wandelen samen over een sfeervol verlichte begraafplaats naar de herdenkingsplek. Op een respectvolle wijze  worden dierbaren herdacht door passende woorden en muziek. Het kaarsje mag vervolgens op een graf van een dierbare worden bijgezet of op een herdenkingsplek op de begraafplaats. Na afloop is gelegenheid samen in de aula na te praten met warme chocolademelk.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom, jong en oud , om samen steun, herkenning en troost te vinden. Ook wanneer een dierbare elders is begraven of gecremeerd bent u welkom de herdenking bij te wonen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Bron: gemeente Enschede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio