1.7 C
De Bilt

Losserse Fashioncheques als extraatje

Losser – Ook dit jaar reikt de gemeente Losser Fashioncheques uit aan ouders van kinderen die bij Stichting Leergeld of de Voedselbank bekend zijn. Niet alleen de kinderen die bij de Voedselbank bekend zijn, krijgen een cheque van € 50,-, ook kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120% wettelijk sociaal minimum die bij Stichting Leergeld bekend zijn. Wie voor een cheque in aanmerking komt, wordt hierover op een later moment benaderd.

Fashioncheques voor meerdere inwoners

Daarnaast is er nóg een groep inwoners die dit extraatje krijgt; inwoners die gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering ontvangen eenmalig per hoofdaanvrager een Losserse Fashioncheque van € 50,-. De kosten (€ 19.000,-) worden betaald uit de € 26.000,- extra geld die de gemeente vanuit het rijk heeft ontvangen om de gevolgen van corona op te vangen. De reguliere kinderarmoedemiddelen vanuit het Rijk en de gemeentelijke middelen armoedebestrijding bedragen samen € 190.000,-.

Alle kinderen moeten kunnen meedoen

Wethouder Anja Prins: “De bestrijding van de gevolgen van armoede voor kinderen vinden we heel belangrijk. We willen dat alle kinderen kunnen meedoen. De inzet van Losserse Fashioncheques, in samenwerking met Centrum management Losser, vinden we belangrijk: het is voor en door de gemeente Losser. Zowel de ontvangers als de lokale winkeliers hebben hier voordeel bij. Trouwens, wie nog een cheque van vorig jaar heeft liggen, kan deze nog inleveren tot eind van dit jaar.”

Samenwerking en ondersteuning stimuleren

“Verder stimuleren we samenwerking en ondersteuning van veel partners in de gemeente Losser die zich specifiek op kinderen richten, zoals Stichting Leergeld, de Verjaardagsbox en de Kraambank. Daarnaast zetten we ook in op organisaties die zich richten op een bredere groep, waaronder kinderen, zoals de Voedselbank en budgetcoaching.”

Tweejaarlijks onderzoek naar armoede in de gemeente Losser

Eens per twee jaar wordt de Armoedemonitor in opdracht van het college uitgevoerd. De Armoedemonitor geeft inzicht in hoeveel gezinnen moesten rondkomen van een inkomen tot 100% wettelijk sociaal minimum. Omdat de inkomensgrens voor een aantal regelingen verruimd is, is bij de vorige monitor al de groep minima met een inkomen tot 110% wettelijk sociaal minimum in beeld gebracht. In de huidige monitor is dat aangevuld met de groep met een inkomen tot 120% wettelijk sociaal minimum, omdat onder meer Stichting Leergeld deze inkomensgrens hanteert. Ook worden kinderen die leven in armoede en de kwijtscheldingsregeling hierin meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio